Ingrediënten
Onderstaande ingrediënten zijn voor ongeveer 15 groenterolletjes (afhankelijk van het aantal plakjes pancetta)
- 250 g haricots verts
- 3 paprika’s (rood, groen, oranje of geel)
- 200 g pancetta in plakken
Verder nodig
- Vel bakpapier
Deze kleurrijke groenterolletjes met haricots verts en paprika zijn een heerlijk bijgerecht om te serveren tijdens een diner. Door de verschillende kleuren paprika krijgt dit gerecht een feestelijk tintje.
Je kunt deze groenterolletjes prima van tevoren maken. Vlak voordat je aan tafel gaat hoef je ze alleen nog even af te bakken in de oven!
Menu, Ovenschotels, Themarecepten, Kerstrecepten, Bijgerechten, Groente recepten
Onderstaande ingrediënten zijn voor ongeveer 15 groenterolletjes (afhankelijk van het aantal plakjes pancetta)
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Was de haricots verts en snijd de puntige uiteinden eraf. Zet een pan met water op en breng aan de kook. Voeg de haricots verts toe en kook 4 minuten. Giet af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken.
Snijd de paprika’s in lange, smalle repen.
Leg een plakje pancetta op een snijplank en rol daar wat haricots verts en drie kleuren paprika in. Leg de groenterolletjes op het bakblik.
Bak de groenterolletjes circa 10 tot 12 minuten in het midden van de oven, of tot de pancetta goudbruin en krokant is.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie