Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Grof gestampte krieltjes met olijfolie
Gewoon een simpel en lekker recept voor aardappelpuree, maar dan net even wat anders. In dit recept gebruik je kleine, smaakvolle krieltjes in de schil en in plaats van melk om de puree smeuïg te maken, gebruik je goede extra vierge olijfolie en wat grof gemalen zeezout. Geloof me maar, meer heb je echt niet nodig!
Ingrediënten
- 500 g kleine krielaardappeltjes in de schil
- goede extra vierge olijfolie
- wat verse peterselie, fijngehakt
- zeezout uit de molen
Bereiding
Kook de krieltjes gaar in de schil, giet ze af en zet ze even kort terug op het vuur om droog te stomen.
Stamp de krieltjes met een pureestamper grof, zodat je nog goed de structuur van de aardappels kunt zien.
Voeg naar smaak olijfolie, peterselie en grof gemalen zeezout toe.
Serveer direct.
Eet smakelijk!
Deel je reactie