Guacamole is een romige Mexicaanse dip gemaakt van avocado en een aantal frisse smaakmakers zoals tomaat, rode ui, koriander en limoensap. Je maakt hem makkelijk en snel zelf.
Moeders recept
Mijn eerste smaakherinnering aan avocado is een dip die mijn moeder vroeger (en nog steeds) maakte. Ze prakt de avocado fijn en brengt die op smaak met een paar druppeltjes Maggi, een fijngesnipperd uitje, een klein beetje mayonaise en flink wat peper. Niet klassiek maar wel erg lekker!
Klassieke guacamole
Dit keer maak ik de klassieke Mexicaanse guacamole met tomaat, rode ui, jalapeño (optioneel) en limoensap. Je kunt de avocado heel fijn prakken of iets grover laten. Ik vind het lekker als er nog een klein beetje structuur in zit.
Waar eet je guacamole bij?
Gebruik de guacamole als dip bij deze zelfgemaakte tortillachips, als topping over de loaded nacho’s, serveer met quesadilla’s, of serveer als bijgerecht naast taco’s of burrito’s.
Direct serveren
Guacamole moet je direct serveren. Als je de pit verwijdert hebt verkleurt het vruchtvlees snel van frisgroen in bruin.
Basisrecepten, Hartige keuken, Sauzen en dips, Mexicaanse recepten, Voor bij de borrel
om 14:06
Geweldige recepten
Ga zeker het boek kopen 🥑🌶️🫒🧄
om 12:17
Wat leuk om te horen Mary! 🙂