Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Guacamolesalade met krokante kipschnitzel
Enige tijd geleden ontving ik van Lidl een prachtig guacamoleboeket; erg leuk en origineel om bijvoorbeeld iemand cadeau te geven die een barbecue organiseert.
Een heerlijk recept voor guacamole staat al op KeukenLiefde. Daarom maakte ik met de ingrediënten deze guacamolesalade met krokant gebakken kipschnitzel.
Eén woord nog: goddelijk!
Lunch of licht hoofdgerecht voor 2 personen – 15 minuten
Ingrediënten
- Zakje sla à 80 g (ik had waterkers, spinazie, rucolamelange)
- 1 eetrijpe avocado
- 1 limoen
- 1/3 rode ui, in ringen gesneden
- 1/2 rode peper, in ringen gesneden
- 1 el maïskorrels
- Handje cherrytomaten, gehalveerd
- 1/3 komkommer, in plakjes gesneden
- 2 kipschnitzels gepaneerd in cornflakes (die van de Aldi zijn erg lekker!) of tortillakorst*
- 1 takje koriander, fijngehakt
- Extra vierge olijfolie
- Zout en peper
*De kipschnitzel in tortillakorst maak je heel makkelijk zelf. Halveer een kipfilet over de lengte en sla beide helften iets platter met bijv. de onderkant van een pan. Bestrooi de kip met zout en peper. Wentel de kip eerst door wat bloem, dan losgeklopt ei en tot slot fijn verkruimelde tortillachips. Eventueel een tweede keer herhalen en krokant bakken in koekenpan.
Bereiding
Bak de kipschnitzels in een koekenpan met wat olie goudbruin.
Halveer de avocado (met schil!) en verwijder de pit. Kerf het vruchtvlees, in de schil, in plakken en schep de avocado eruit met een lepel. Besprenkel de avocado met wat limoensap om verkleuren te voorkomen.
Snijd de kipschnitzels in schuine plakken. Verdeel de sla over twee borden (of een mooie, grote schaal) en garneer met de overige ingrediënten. Eindig met de koriander. Druppel wat olijfolie over de salade en bestrooi met versgemalen zout en peper.
Wij aten er (iets minder licht en geheel niet in Mexicaanse stijl, maar wel erg lekker) Turks brood bij besmeerd met kruidenboter (tsja, we blijven Hollanders hè).
Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Campingrecepten, Mexicaanse recepten, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten, Vleesrecepten, Salades
om 09:53
Het water loopt me in de mond bij het zien van de foto’s en het lezen van het recept. Perfect voor deze warme dag, ik ga het vanavond maken ?
om 10:02
Leuk Aline! 🙂
om 11:11
De salade was een succes, heb ervan gesmuld. Dat krokante van de schnitzels met de verse groenten, heerlijk!
om 09:48
Leuk om te horen Aline! 🙂
om 17:39
Hoi Annemiek. Zojuist gegeten. Heerlijk met die kip krokant schnitzel erbij. Ik heb je recept grotendeels gevolgd. Maar kun je het niet beter avocadosalade noemen??
om 11:46
Dat kan natuurlijk ook Belinda. 🙂 Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft!
om 09:41
Mmmm, you had me at guacamole!