Ingrediënten
- 1 rol croissantdeeg
- 125 g crème fraîche
- Dijonmosterd
- 100 g beenham (vleeswaren), fijngesneden
- 150 g geraspte Emmentaler, of Gruyère
- Optioneel, snufje gedroogde of verse, fijngehakte peterselie
Nodig
- Bakblik met vel bakpapier
Op zondagochtend maken wij regelmatig croissantjes met een rol vers croissantdeeg. Zo’n rol deeg is ook handig voor andere recepten. Zo maak ik er bijvoorbeeld graag deze ham-kaas croissantrolletjes mee. Lekker als ontbijt of lunch, maar ook als hartige snack. Heb je wat rolletjes over? De volgende dag warm je ze gewoon weer even op in de oven. Ze smaken dan net zo lekker als vers! Zie ook onderstaande tip!
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Variatietip! In plaats van croissantdeeg kun je ook een rol vers bladerdeeg gebruiken. Het is dan meer een hartig borrelhapje als ontbijt of lunch.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie