Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ham-kaas omelet uit een zak
Dit is een geweldige en hele eenvoudige manier om (veel) eieren tegelijk te bereiden. Je stopt de eieren met eventuele smaakmakers, in een speciale kookzak en hangt deze in warm water. In een grote pan kun je makkelijk meerdere zakken tegelijk hangen; ideaal dus als je het ontbijt moet verzorgen voor een grote groep! Het resultaat is geweldig en je hebt naderhand geen vette pannen om af te wassen.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 2 grote plakken ham, in repen gesneden
- Handvol geraspte kaas
- Zout en peper
- 1 el vers gehakte peterselie of bieslook
Verder nodig
2 kookzakken*, twee wasknijpers
*Je kunt voor dit recept het beste speciale kookzakken gebruiken (een gewone diepvrieszak smelt bij temperaturen boven de 85 graden) die verhit kunnen worden tot een temperatuur van 115°c. Je kunt kookzakken online bestellen bij b.v. Marmelot, of informeer ernaar bij een kookwinkel.
Bereiding
Breng een ruime pan met water aan de kook en zet het vuur dan lager, zodat het water net niet kookt. Doe in iedere zak 2 eieren met de helft van de overige ingrediënten en meng alles in de zak goed door elkaar.
Druk de lucht uit de zakken en maak ze dicht. Hang de zakken in het water en kook de eieren in 11 tot 13 minuten gaar.
Om te voorkomen dat de zak over de rand van de pan hangt, kun je de bovenkant van de zak aan de rand van de pan vastzetten met een wasknijper.
Serveer de omelet eventueel met wat geroosterd brood.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Mannenvoer, Ontbijtrecepten, Paasrecepten, Lunchrecepten
Deel je reactie