Hangop (basisrecept)

Hangop is niks meer dan uitgelekte yoghurt. Hij is dik en romig en fris van smaak. De smaak lijkt op kwark, de structuur lijkt meer op roomkaas. Het enige dat je nodig hebt om hangop te maken is een fijne zeef en een theedoek. En een beetje geduld. Na een nachtje uitlekken in de koelkast is hij klaar.

Je kunt er de lekkerste toetjes of desserts mee maken. Lichtjes gezoet met wat suiker en vers fruit is het een heerlijk toetje. Ik gebruikte deze hangop als basis voor dit roomtoetje met frisse rabarber compote. Gebruik voor dit recept de beste (boeren)yoghurt die je maar kunt vinden, dat proef je terug. 

Basisrecepten, Zoete keuken, Zoete recepten, Dessert

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(7 stemmen)
7 reacties

Deel je reactie

  1. Ik maak al heel lang hangop, eet het iedere dag! Ik heb speciaal een grote plastic koffiefilter en gebruik de grootste maat filterzakken van Melita. Daar gaat precies 1 liter yoghurt of 1 kilo kwark in. Na een dag keer ik het om, trek ik zo het papier eraf en is het klaar. Geen vieze theedoeken, geen waspoedergeurtjes. Misschien alleen handig als je het vaak doet anders zit je met zo’n pak filterzakken en een filter!

    1. Yvonne

      Wat een super idee, ga ik ook op deze manier proberen!
      Bedankt voor het delen.
      Vriendelijke groet,
      Yvonne

    2. Hoi Niekje, dat is een hele goede tip. Bedankt voor het delen!

    3. Sterre

      Hoi Niekje mag ik vragen welk filter en filterzakken je precies gebruikt? Door het heerlijke recept van Annemiek ga ik vaker hangop maken en lijkt me dit idd veel handiger. Dankjewel Sterre

  2. Ineke

    Deze hangop kun je nog lekkerder maken door een klein bekertje slagroom (200 ml ) stijf te kloppen met vanillesuiker en er onderdoor spatelen, en dan verse aardbeien erbij, heerlijk!!

    1. Hoi Ineke, dat is idd heerlijk! Ik maakte ook een lekker toetje met deze hangop waarbij ik idd slagroom toevoegde en rabarber compote. Dat recept komt binnenkort online. 🙂

      1. D.J.M.

        Dit recept heb ik van mijn moeder, heerlijk.
        HANGOP Met rabarber., HEERLIJK.
        Zeker proberen.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde