Ingrediënten
- 1x hangop basisrecept
- 125 ml verse slagroom
- Poedersuiker, hoeveelheid naar eigen smaak
- 250 g rood zomerfruit, vers of uit de diepvries
- Wat muntblaadjes voor garnering
Verder nodig
- 4 dessertglazen
- Staafmixer
- Elektrische handmixer
Ik had dit toetje al eerder met je willen delen, maar om een of andere reden kwam er steeds iets tussen. Deze hangop met rood zomerfruit vind ik echt een zomerdessert, maar eigenlijk smaakt hij het hele jaar door. De combinatie van friszure hangop, romige slagroom en vers rood zomerfruit is verrukkelijk!
Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Hollandse recepten, Zoete recepten, Dessert
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Pureer de helft van het fruit samen met wat poedersuiker in een hoge beker met de staafmixer tot een gladde saus. Proef en voeg indien nodig nog wat extra poedersuiker toe.
Klop de hangop los. Klop in een andere kom de slagroom met wat poedersuiker lobbig en voeg dan de losgeklopte hangop aan de slagroom toe. Klop verder tot een dikvloeibaar roommengsel. Proef en maak indien nodig nog wat zoeter met extra poedersuiker.
Schep in elk dessertglas een klein laagje roodfruitsaus en verdeel daar de hangop overheen. Garneer tot slot met het overige fruit en een blaadje munt. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie