Samenwerking — Een feestelijk ontbijt maken voor kerst? Deze hartige croissantkrans met roerei en ontbijtspek is makkelijk om te maken en smaakt verrukkelijk. Bovendien ziet hij er prachtig uit. Wil je het jezelf met kerst nog gemakkelijker maken, dan kun je hem al een dag van tevoren maken. Moment suprême warm je hem afgedekt met aluminiumfolie weer even op in de oven; circa 20 minuutjes op 175 graden. Hij smaakt dan weer als versgebakken.
De inspiratie voor dit leuke kerstontbijt vond ik bij de kerstrecepten van Jumbo. Ik heb de hoeveelheden iets aangepast voor ons drieën, verder is het recept hetzelfde (zie hier het recept van Jumbo). Wij vonden deze croissantkrans een dikke aanrader en ik verwacht dat hij ook na de kerst nog vaker op tafel zal komen.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren los. Giet een klein beetje ei in een beker om te bestrijken. Breng de eieren op smaak met zout en peper uit de molen en roer de helft van de bieslook erdoor.
Verhit een koekenpan met de roomboter. Voeg het eimengsel toe en roer op middellaag vuur langzaam tot het ei net gestold is, het moet nog smeuïg zijn.
Rol het croissantdeeg uit en snijd de driehoeken los. Leg een rond glas of schaaltje op het midden van de bakplaat. Leg het deeg iets overlappend in een stervormige cirkel om het glas, met de punten naar buiten. Verwijder het glas.
Leg op elk deegdriehoekje een plakje ontbijtspek, gevolgd door een schep roerei. Verdeel de kaas (houd wat achter voor de bovenkant), overige bieslook en truffeldressing eroverheen.
Vouw de punten over het ei naar binnen. Bestrijk de bovenkant lichtjes met ei en bestrooi met sesamzaadjes en de overige kaas.
Bak in het midden van de oven 20 – 25 minuten tot hij goudbruin is.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Jumbo.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Gemaakt vandaag maar het deeg was niet goed gaar. Bovenkant was snel bruin na 15 minuten al. Toen heb ik het afgedekt met al.folie en nog 8 minuten in de oven gedaan. Heeft een klein beetje geholpen. Het was verder wel lekker. Ik heb geen saus gebruikt. Volgende keer ga ik het gelijk afdekken denk ik.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
om 19:15
Met de kerst gemaakt, héél makkelijk en superlekker, top!!
om 16:43
Gemaakt vandaag maar het deeg was niet goed gaar. Bovenkant was snel bruin na 15 minuten al. Toen heb ik het afgedekt met al.folie en nog 8 minuten in de oven gedaan. Heeft een klein beetje geholpen. Het was verder wel lekker. Ik heb geen saus gebruikt.
Volgende keer ga ik het gelijk afdekken denk ik.