Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de springvorm in met olie of boter en bekleed de binnenkant met het hartige taartdeeg.
Verwarm de rookworst in een pan met water zoals aangegeven op de verpakking.
Verhit ondertussen een grote koekenpan met een scheutje zonnebloemolie en voeg de sjalot toe. Fruit de sjalot op middelhoog vuur 1 minuut tot hij zacht en glazig is. Voeg de aardappel en boerenkool toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg een scheut water toe en doe de deksel op de pan. Zet het vuur middelhoog en stoof 8 tot 10 minuten, tot het vocht verdampt is en de aardappel en boerenkool beetgaar zijn. Voeg indien nodig nog een extra scheutje water toe als het vocht is verdampt maar de aardappel en boerenkool nog hard zijn.
Snijd de rookworst in plakken en roer samen met de balsamicoazijn en kappertjes door het boerenkoolmengsel (voeg ook het vrijgekomen vocht uit de rookworst toe aan de boerenkool, dat geeft extra smaak!). Breng indien nodig nog extra op smaak met zout en peper. Verdeel de boerenkool over de taartvorm. Klop de crème fraîche los met de eieren en zout en peper en giet over het boerenkoolmengsel.
Bak circa 30 minuten in de oven, of tot het deeg goudbruin en het eimengsel gestold is. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de springvorm en snijd de hartige taart in punten. Lekker met een beetje zoete chilisaus eroverheen! 🙂
om 18:58
Hallo,
Is het lekker om een kliekje in te vriezen en later weer op te warmen?
om 21:32
Kan ik dit ook al in de ochtend maken en dan in de avond In de oven zetten?
om 15:46
Hoi Corine, dat kan zeker! Ik zou dan alleen het eimengsel er pas overheen gieten vlak voordat het de oven ingaat.