Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Hartige taart met doperwten en geitenkaas
Deze hartige taart met doperwten, geitenkaas en spekjes is echt ontzettend lekker! Mijn man, dochter en ik konden onszelf dit keer niet beheersen en hebben de hele quiche opgegeten. Ach, die doperwten zijn hartstikke gezond dus…
Ik ging dit keer voor de snelle en makkelijke versie en gebruikte diepvriesbladerdeeg. Je kunt ook kant en klare bladen gebruiken voor hartige taart. Wil je extra uitpakken en er helemaal voor gaan maak dan zelf korstdeeg. Dit is helemaal niet zo moeilijk om te maken alleen neemt het iets meer tijd in beslag.
Ingrediënten
5 plakjes diepvriesbladerdeeg
2 handjes diepvriesdoperwten
bakje magere gerookte spekblokjes
10 kleine ronde geitenkaasjes met honing
bekertje crème fraîché
3 eieren
zout en peper
Verder nodig
Ronde quichevorm
Bereiding
Bak de spekjes op laag vuur langzaam uit en laat ze daarna op een stukje keukenpapier uitlekken.
Kook ondertussen de doperwten gaar en laat ze uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien en vet een ronde quichevorm in met wat boter of olie. Bekleed de quichevorm met de plakjes bladerdeeg en verdeel de doperwten en spekjes erover.
Roer de crème fraîché samen met de eieren en flink wat zout en peper goed los en giet dit over de doperwten.
Verdeel tot slot de geitenkaasjes erover en bak de hartige taart 25 tot 30 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin is.
Laat de hartige taart voor het aansnijden zeker 10 minuten afkoelen.
Eet smakelijk!
Lenterecepten, Seizoensrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten
Deel je reactie