Ingrediënten
- 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, of een rol quiche- of hartig taartdeeg
- 1 à 2 el paneermeel
- 4 lente-uitjes, fijngesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 400 g champignons, in plakjes
- 2 knoflookteentjes, uitgeperst
- 2 tl tijmblaadjes (gedroogd of vers kan allebei)
- 150 g hamblokjes
- 200 ml room (kook- of slagroom), of crème fraiche
- 4 eieren
- 75 g geraspte kaas (jong belegen of belegen)
- Olijfolie om in te bakken
Nodig
- Ronde springvorm 24 cm
- Koekenpan
om 09:56
Hoever van te voren zou je dit al klaar kunnen maken? En hoe kan je het ’t beste bewaren om de volgende dag (of twee dagen later??) nog te eten?
om 15:31
Hoi Sabine, je kunt de quiche afbakken, laten afkoelen en afgedekt bewaren in de koelkast. Dan kan zeker 2 dagen. Je kunt hem dan afgedekt met alufolie opnieuw opwarmen in de oven. Ik schat 30 minuten op 180 – 200 graden.