Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de taartvorm in met boter of olie.
Bekleed een bakblik met bakpapier en spreid de pompoen, 2 tijmtakjes, laurierblad en chilivlokken erover uit. Bestrooi met wat zeezout uit de molen en hussel om met een scheut olijfolie. Bak circa 25 minuten in de oven, of tot de pompoen zacht is en begint te kleuren. Haal uit de oven en verwijder de tijmtakjes en laurier.
Verhit ondertussen de koekenpan met een scheut olijfolie en voeg het spek en de ui toe. Trek wat tijmblaadjes van het derde tijmtakje af en voeg toe aan het spek en de ui. Bak op middelhoog vuur tot de ui zacht en het spek gekleurd is. Roer de pompoenblokjes door het spek en de ui.
Bekleed de taartvorm met het taartdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de helft van de Pecorino over de taartbodem, gevolgd door het spek-ui-pompoenmengsel. Verkruimel de geitenkaas eroverheen en druppel wat honing over de geitenkaas.
Klop de room los met de eieren, een snufje zout (niet teveel) en zwarte peper uit de molen. Giet dit roommengsel over de vulling en verdeel de rest van de Pecorino erover.
Bak in het midden van de oven in circa 30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.
Laat de hartige taart voor het aansnijden 10 minuten afkoelen.
om 19:03
Ik ben dol op quiche en maak er elke week bijna wel een. Via Google kwam ik terecht bij dit recept en wauw! Dit is echt de lekkerste quiche ooit! Complimenten! Ik ga vlug de rest van de site bekijken;)
om 19:13
Superleuk om te horen Marlous! 🙂
om 13:16
Wat kan ik gebruiken i.p.v. geitenkaas? Die lust ik echt niet
om 14:15
Hoi Anny, eigenlijk kun je alle kaas gebruiken die zelf maar lekker vind. Jong belegen of belegen Goudse kaas, feta, ricotta, mascarpone, het kan allemaal! 🙂