Ingrediënten
- 7 velletjes roomboterbladerdeeg, of een rol vers bladerdeeg
- 200 g gerookte spekreepjes, of -blokjes
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 knoflooktenen, gepeld en uitgeperst
- 650 g schoongemaakte prei, in ringen gesneden
- 1 takje tijm, alleen de blaadjes
- 200 g crème fraîche
- 4 eieren
- 100 g belegen kaas, geraspt
- Scheutje olijfolie om in te bakken
Nodig
- Koekenpan
- Ronde springvorm 24 cm ∅
om 13:02
Dit klinkt heerlijk, kan ik hem ook invriezen?
om 14:21
Hoi Ingrid, dat kan. Je kunt hem dan direct nadat hij volledig is afgekoeld invriezen en rechtstreeks vanuit de vriezer weer opwarmen in een voorverwarmde oven op 180°C. Circa 30 minuten. Als de bovenkant te bruin kleurt afdekken met aluminiumfolie.
om 20:27
Ik mis de kaas in het recept. Ik neem aan dat het erover moet maar het staat wel bij de ingrediënten, maar niet in het recept ?Net gemaakt morgen eens proeven ?
om 09:24
Hoi Bianca, dankjewel voor je reactie! Ik heb het erbij gezet nu. 🙂
om 17:08
Vraagje; is het mogelijk om deze taart een dag van TD voren voor te bereiden en dan de dag er na af te bakken?
om 10:16
Hoi Brigitte, dat kan. Ik zou hem dan wel eerst afbakken en de dag later afgedekt met alufolie opnieuw opwarmen in de oven. Circa 20 tot 25 minuten op 180 graden.