Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Hartverwarmende kippensoep
Deze soep maak ik graag als ik ziek ben. Eén bordje van deze hartverwarmende kippensoep en ik voel me direct een ander mens. De kippenbouillon maak ik het liefste zelf, want dat is echt het allerlekkerst.
Ingrediënten
Voor de bouillon
- 2 kippenbouten
- 1 laurierblaadje
- 4 peperkorrels
- Paar stukjes foelie
- Stukje wortel
- Halve ui
- Takje rozemarijn en tijm
Afwerking
- Handje gesneden venkel, prei en bleekselderij
- Klein handje doperwten
- 1 kleine wortel, in dunne plakjes gesneden
- Handje kleine pastaschelpjes
Bereiding
Leg de kippenbouten in een ruime pan en giet er koud water over tot ze onder staan. Voeg alle ingrediënten voor de bouillon toe en breng aan de kook. Schep het schuim dat bovenop de bouillon komt te liggen eraf. Zo krijg je een mooie heldere bouillon. Zet dan het vuur op de laagste pit totdat de kip gaar is. Zet het vuur uit en laat de kip in de bouillon afkoelen (liefst een nacht). Schep de kippenbouten uit de bouillon, verwijder het vel en pluk het vlees van het bot. Snijd of scheur het vlees desgewenst wat kleiner en zet weg. Haal de bouillon door een fijne zeef en breng de gezeefde bouillon tegen de kook aan. Indien je de soep te flauw vindt kun je er nu een kippenbouillontablet bij doen. Voeg dan de groenten en de pasta schelpjes toe voor de afwerking van de soep en kook deze gaar. Warm op het allerlaatste moment het gare kippenvlees nog even mee en zet het vuur uit. Serveer direct.
Deel je reactie