Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een cakeblik in met olie (of boter) en bekleed de randen met bakpapier.
Roer in een grote kom de bloem, suiker, het bakpoeder en het zout door elkaar.
Klop in een andere kom de yoghurt, olie en eieren luchtig en glad. Voeg het bloemmengsel toe en roer door elkaar. Je kunt dit gewoon met de garde doen, wat (kleine) klontjes in het beslag zijn namelijk niet zo erg.
Roer in een kommetje de bosvruchten en havermout door elkaar en spatel ze voorzichtig door het cakebeslag.
Giet het beslag in het cakeblik en bestrooi met wat extra havermoutvlokken.
Bak de cake in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar, of tot een satéprikker er schoon en droog uitkomt.
om 17:37
Net gemaakt met blauwe bessen en cranberries. Super lekker!
om 15:59
Welke glutenvrije bloem wordt aanbevolen om te bakken?
vb. cake, ….
om 15:13
Op hoeveel graden staat de oven? Ziet er heerlijk uit
Maar wijnsteen bakpoeder ken ik niet. Kan het ook met gewoon bakpoeder?
om 09:35
Gewone bakpoeder kan ook. Oventemperatuur staat erbij… 🙂
om 15:04
Waarom nou die suiker?
om 19:28
Leuk recept! Kan het ook met bakpoeder en roomboter? Dit heb ik nl in huis 😉