Ingrediënten
- 2 kg hazenbout
- 100 g roomboter
- Scheutje olijfolie om in te bakken
- 125 g gerookte spekblokjes of reepjes
- Pot zilveruitjes à 320 g, uitgelekt
- 1 pot wild- of gevogeltefond
- 1 flinke el (bruine)suiker
- 250 g kleine champignons, schoongeborsteld en gehalveerd
- 4 plakken ontbijtkoek, in kleine blokjes
Voor de marinade
- 1 fles rode wijn (ik gebruikte huiswijn van de Jumbo)
- 4 el rode balsamico-azijn
- paar takjes tijm
- paar takjes platte peterselie
- 4 laurierblaadjes
- 5 jeneverbessen, gekneusd
- 4 kruidnagels
- 8 peperkorrels, gekneusd
- 1 grote ui, gehalveerd (schil mag blijven zitten)
- 1 wortel, in grove stukken gesneden
- 2 teentjes knoflook in de schil, gekneusd
om 19:27
kan dit recept ook in de stoomoven bereid worden ?
om 08:52
Daar heb ik zelf geen ervaring mee Anky dus durf ik niet te zeggen.
om 19:23
Recept tot op de letter gevolgd. Helemaal super!
om 21:00
Hoi Annemiek, zou dit recept ook geschikt zijn voor de slowcooker?
om 09:48
Dat kan zeker! Ik zou dan wel iets minder vocht toevoegen omdat er in de slowcooker bijna geen vocht verdampt.
om 12:54
Hoi Annemiek, wat een leuk recept! Waar heb jij de hazenbouten gekocht? Bij een poelier? Groet, Yvette
om 10:37
Hoi Yvette, bij de poelier idd! 🙂