Ingrediënten
- 2 hele forellen, schoongemaakt
- 1 citroen, in plakjes gesneden
- Paar takjes verse dille + platte peterselie
- Olijfolie
- Zout en peper uit de molen
Verder nodig
2 visklemmen, stukje keukenpapier
Deze hele forel van de barbecue oogt spectaculair en is ontzettend makkelijk om te maken. De voorbereiding kost je hooguit 5 minuten! Het is een perfect gerecht om te serveren wanneer je een etentje geeft voor vrienden of familie in de tuin.
Themarecepten, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Hoofdgerechten, Snelle recepten, Visrecepten
Verder nodig
2 visklemmen, stukje keukenpapier
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Dep de forellen van binnen en buiten droog met een stukje keukenpapier. Druppel in de binnenkant van de vis wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Stop in iedere forel wat kruiden en klap ze dicht. Wrijf de buitenkant van de forel in met wat olie en bedek één zijde met plakjes citroen. Klem iedere forel in een visklem en gril ze, op indirect vuur (dus niet boven het heetste gedeelte), circa 8 minuten aan iedere kant op de barbecue.
Je kunt de forel in zijn geheel serveren, of – voor degenen die liever geen vissenkop geserveerd krijgen – eerst op een plank fileren en dan uitserveren.
Het buitenste velletje trek je er naderhand zo vanaf en vervolgens kun je de filets voorzichtig van het graat halen.
Eet smakelijk!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie