Hele kip uit de oven

Een hele kip uit de oven moeilijk om te maken? Think again! Het is niet voor niks een van mijn favoriete gerechten om te maken als ik iets feestelijks wil serveren zonder al teveel moeite. Deze hele kip is onder de huid gevuld (dat is heel makkelijk, zie de bereiding) met crème fraîche, dragon en sinaasappelrasp wat zorgt voor een aromatische smaak. De kip is heerlijk mals en het vrijgekomen vleesvocht kun je als jus bij de kip serveren. Serveer deze hele kip uit de oven bijvoorbeeld tijdens het kerstdiner met gesmoorde worteltjes en geroosterde aardappeltjes uit de oven. Als je een grote braadslee gebruikt kun je — geschilde en gehalveerde — aardappel of krieltjes (die hoef je niet te schillen) in de braadslee bij de kip doen. Ze hebben ongeveer dezelfde bereidingstijd en door het garen in het vleesvocht krijgen de aardappeltjes een heerlijke smaak.

Menu, Themarecepten, Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Ovenrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(16 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde