Ingrediënten
- 1 kg zalmzijde met vel
- 4 el extra vierge olijfolie
- 1 tl honing
- 2 knoflooktenen, uitgeperst
- Bosje dille, fijngehakt
- 2 (biologische) citroenen
Nodig
- Groot bakblik
- 3 grote vellen aluminiumfolie
Een showstuk op tafel zetten als je eters krijgt zonder al teveel moeite? Deze hele zalmzijde uit de oven met frisse citroen-dillemarinade stelt niet teleur! De voorbereidingen nemen tien minuten in beslag, daarna doet de oven de rest van het werk. Ik serveer hem graag met een lauwwarme krieltjessalade en gestoofde worteltjes.
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
Close
om 20:15
Dit lijkt me heerlijk. Recept voor lauwwarme krieltjessalade. Alleen recept met tonijn.