Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Hemelse citroenkip van Gordon Ramsay
Dit fantastische recept voor hemelse citroenkip is van de Engelse sterrenchef Gordon Ramsay. Serveer de citroenkip net zoals Gordon met fluweelzachte aardappelpuree en gekookte sperziebonen, een hemelse combi!
Ingrediënten
- 1 grote scharrelkip
- 1 citroen, in plakjes gesneden
- Paar takjes tijm
- Scheut sherryazijn of Japanse rijstazijn
- 1 hele bol knoflook
- 3 el sojasaus
- 4 el honing
- Wat vers gehakte peterselie
- Zout en peper uit de molen
- Olijfolie om in te bakken
Verder nodig
Grote braadpan, of pan met dikke bodem (omdat je de kip bakt in olijfolie en die flink kan spatten, kook ik dit gerecht graag buiten in mijn elektrische paella-pizzapan)
Bereiding
Snijd de kip in stukken en bestrooi met zout en peper. Zie hier een handig filmpje hoe je de kip het makkelijkste kunt verdelen. Snijd de bol knoflook doormidden.
Verhit de braadpan met een scheut olijfolie en bak de kip op hoog vuur aan beide kanten goudbruin. Bak de kip eventueel in meerdere porties, anders daalt de temperatuur in de pan te snel, en smoor je de kip in plaats van dat je hem bakt. Leg de knoflookhelften op de snijkant in de pan bij de kip en verdeel de takjes tijm erbij. Blus de kip af met een flinke scheut azijn en laat even inkoken.
Voeg dan de sojasaus, honing en citroenplakjes toe met een flinke scheut water,
en laat dit zachtjes verder pruttelen totdat de kip gaar is en je een kleverige, ingedikte saus overhoudt.
Strooi de peterselie over de kip en serveer direct.
Eet smakelijk!
Tip! De knoflooktenen kun je naderhand zo uit de bol drukken en smaken goddelijk lekker, eet ze dus beslist lekker op!
Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Kiprecepten
om 19:47
Is echt heerlijk ga ik zeker vaker maken bedankt!!
om 13:14
Leuk om te horen Alexandra!
om 18:55
Ah, dat ziet er echt heerlijk uit! Lijkt me erg lekker, dat plakkerige laagje over de kip. Wat een fijne vent he, die Gordon 😉
om 06:59
Ja, erg aardig van hem om al die toprecepten te delen! 🙂