Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Herfstquiche met spruiten en salade van Lya
Een quiche met spruiten staat al lange tijd op mijn lijstje van recepten om te maken, maar is er nog steeds niet van gekomen. Gelukkig stuurde Lya van Gelder Verbrugh me dit heerlijke recept in. Het woord is aan Lya:
Hoi Annemiek,
Hier een recept van een herfstquiche met herfstsalade. Komt uit Boodschappen 10-2012.
Ingrediënten
- 500 g spruitjes, schoongemaakt
- 5 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 150 g belegen boerenkaas, geraspt
- 2 rode uien, in ringen gesneden
- 4 eieren
- 150 ml melk of kookroom
- Zout, peper en nootmuskaat
- 2 el pijnboompitten
Verder nodig
Quichevorm of lage taartvorm van 24 cm. Ingevet of met bakpapier bekleed.
Bereiding
Kook de spruitjes met een beetje zout circa 5 minuten. Giet ze af en spoel met koud water. Laat ze goed uitlekken.
Bekleed de vorm met de deegplakjes. Druk de randen goed op elkaar en prik er gaatjes in met een vork.
Verdeel de helft van de kaas over de bodem. Verdeel de spruitjes en uienringen erover. Klop de eieren los met de melk, zout, peper en nootmuskaat en de rest van de kaas.
Giet dit mengsel over de groenten. Strooi de pijnboompitten erover.
Bak de quiche in circa 40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.
Lekker met eikenbladsla, walnoten en een dressing van olijfolie, rodewijn- of frambozenazijn en honing.
Hoop dat het wat is, groetjes Lya
Herfstrecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Vegetarische recepten
om 19:01
Heerlijk……. Had toevallig alle ingrediënten in huis! Glaasje rood erbij
om 08:26
Bedankt voor je reactie Marleen. Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt!