Bereiding
Bak de spekjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag langzaam uit tot ze goudbruin zijn.
Kook ondertussen de aardappels en appels gaar in een ruime pan met licht gezouten, kokend water. Giet ze af en stamp ze fijn. Roer de uitgebakken spekjes en het spekvet door de puree, laat een eetlepel van het spekvet in de koekenpan zitten om de ui in te fruiten.
Verhit de koekenpan met het resterende spekvet en voeg de uien toe. Bak op laag vuur tot ze glazig en zacht zijn. Zet het vuur hoger en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt rul. Roer de mosterd door het gehakt en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel het gehakt over de ovenschaal, gevolgd door de hete bliksem. Roer de geraspte kaas en panko in een kom door elkaar en strooi over de ovenschotel. Verdeel de blokjes boter over het paneermengsel.
Bak 30 tot 40 minuten in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is. Je kunt de ovenschotel ook laten afkoelen en later afbakken. Reken dan 10 minuten extra bij de oventijd.
om 21:46
Wat een heerlijk recept! Iedereen heeft lekker gegeten!
om 22:00
Superleuk om te horen Marjan! ???
om 15:24
Wat een heerlijk recept word hier zeker vaker gemaakt ?
om 11:19
Mag ik vragen voor de hete bliksem,wat panko is a.u.b.
om 11:24
Hoi Riet, panko is Japans broodkruim gemaakt van fijne vlokjes gedroogd brood. Het geeft een luchtiger en krokanter resultaat dan paneermeel. Je koopt het gewoon in de supermarkt.