Hollandaisesaus

Hollandaisesaus

Hollandaisesaus is een soort warme mayonaise, gemaakt op basis van boter. Deze veelzijdige saus smaakt heerlijk bij visgerechten met gekookte aardappels, over witte asperges en mag beslist niet ontbreken bij de Amerikaanse klassieker eggs benedict. 

Ingrediënten 

  • 2 eigelen
  • 1 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 100 g roomboter
  • Zout en peper

Verder nodig
Keukenmachine, staafmixer of handgarde

Bereiding
Klop de eigelen met 1 tl mosterd en een snufje zout en peper, 1 minuut in de keukenmachine (kloppen met de hand kan ook, maar dit duurt langer). Verhit het citroensap en de azijn in een steelpannetje en laat tot de helft inkoken. Voeg de hete vloeistof al mixend en heel langzaam (bijna druppelend) toe aan het eigeel. Laat ondertussen de boter in het steelpannetje smelten en voeg dit ook langzaam en al mixend toe aan het eimengsel. Als het goed is heb je uiteindelijk een licht gebonden saus. Serveer de saus direct.

DSC_4149_800x536

Eggs benedict met gerookte zalm

Hollandaisesaus

Enjoy!

Basisrecepten, Hartige keuken, Sauzen en dips, Wereldgerechten, Franse recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
3 reacties

Deel je reactie

  1. Wilma

    Ik vond hem zuurven véél te dik. Wat doe ik dan verkeerd?

  2. Amanda

    TOPrecept, manlief én zonen hebben genoten!! Ik lust zelf geen eieren.. En dat vind ik bij het aanblik van dit heerlijke ontbijt enorm balen!

    Aman

    1. Amannie,

      Wat lief dat ondanks jezelf geen eieren lust, toch je mannen blij hebt gemaakt met dit ontbijt! Heerlijk om te horen dat ze ervan hebben genoten!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde