Ingrediënten
- 3 grote appels*
- 60 g walnoten
- 2 el citroensap
- 1 el kaneelpoeder
- 300 gr fijne kristalsuiker
- 4 eieren
- 300 ml zonnebloemolie + extra om in te vetten
- 70 ml melk
- 1 el vanille-extract
- 375 g bloem
- 1 el bakpoeder
- Mespuntje zout
*De Elstar is een perfecte appel voor deze cake. Hij heeft een frisse, zoetzure smaak en blijft stevig tijdens het bakken, waardoor de laagjes appel in de cake ook na het bakken mooi zichtbaar zijn.
Verder nodig
- Ronde springvorm van 23 cm
- Elektrische handmixer
- Fijne zeef
- Bakspatel
om 15:47
Annemiek, de appelcake was heerlijk. Ik had het per vergissing de ovenstand op 160 C graden staan.
Gelukkig kwam ik daar op tijd achter en heb ik het na 1 uur en na even een stokje erin gestoken te hebben en gelukkig was hij gaar, er uit gehaald!
’s Avonds er heerlijk van gesmuld!
Dank je wel voor het recept!
om 10:11
Dankjewel voor je reactie Janny, leuk om te horen dat het gesmaakt heeft! 🙂
om 15:56
1 uur en 45 min is veel te langd.valentijn
om 09:28
Hoi Dick, dit is een grote springvorm en veel beslag en vulling. Daarnaast is de oventemp. wat lager en heeft de taart dus langer nodig om goed gaar te worden. Maar misschien werkt jouw oven anders/sneller? Ben heel benieuwd hoe lang jij hem gebakken hebt?
om 21:47
Hallo, bedoel je met een el echt een eetlepel, dit zie ik staan bij kaneel, vanille/extract en bakpoeder. Bij mij is een eetlepel best groot, dacht eerder aan een theelepel??
om 09:56
Hoi Ingrid, luister altijd naar je gevoel als je twijfelt. Als je denkt dat jouw eetlepel te groot is, gebruik dan gerust wat minder.
om 22:44
Een vraagje: Waar zou ik de koemelk door kunnen vervangen (i.v.m. allergie)? Alvast bedankt voor het antwoord!
om 16:33
Vraagje…
We hebben de cake vanmiddag gemaakt, maar volgens mij was hij veel eerder gaar. Is een uur en drie kwartier in de oven echt nodig? Ik zie bij de meeste recepten voor appelcake een baktijd van ongeveer een uur staan.
Verder niets dan lof over jouw site. We hebben meerdere recepten uitgeprobeerd en zijn erg enthousiast!
om 20:57
Ik heb deze appelcake vanmiddag gemaakt, wel met andere soort appels en ipv walnoten de gemixte noten van de markt. Echt heel erg lekker! En zoveel ook! Ik ga deze zeker vaker maken.
om 08:35
Leuk om te horen Robin! 🙂
om 23:00
Ohh deze lijkt me heerlijk. Zou ik deze in een vorm van 28 cm kunnen maken zonder de hoeveelheden aan te passen of wordt ie dan echt te laag?
om 07:58
Hoi Danique, dat kan hoor. Hij wordt iets lager, maar dat maakt niet uit toch? Je kunt de cake dan ook iets korter bakken omdat hij sneller gaar zal zijn. Een minuut of 10 korter schat ik.
om 16:18
Super bedankt! Ik ga ermee aan de slag.
om 14:31
Deze is echt zo lekker. Ga hem voor a.s zaterdag weer maken. Maar moet ik deze in de koelkast bewaren?
om 20:08
Worden de laagjes appel zo op elkaar gelegd, of tussen elke laag ook wat beslag?
om 11:21
Om en om laagjes appel en beslag.
om 20:17
Dankjewel! Ik ben van plan de cake morgen te maken! 😀
om 19:52
Hoe warm moet de hetelucht oven? Ook op 160 graden?
Wil de cake ook maken, ziet er erg lekker uit!
om 17:08
Hetelucht zou ik op 145 graden zetten.
om 16:42
gemaakt hoor, super lekker!
Zonnebloemolie geeft wel een hele andere smaak dan boter maar heerlijk smeuiig!
Het is niet voor niks zo’n succesnummer;-)
om 10:15
Leuk om te horen dat hij gesmaakt heeft Rianne! 🙂
om 18:14
Heerlijk!! En hij is net zo mooi geworden als op jouw plaatjes.
Dat hij zo mooi gelijkmatig rijst, Komt dat door het langzame bakken of door de olie?
om 10:34
Komt waarschijnlijk door het bakpoeder en de lage oventemperatuur Marijke. Superleuk om te horen dat hij ook bij jou goed gelukt is!
om 12:18
Kan ik ook een springvorm van 28 cm gebruiken?
om 19:52
Hoi,
Weet jij misschien hoeveel honing ipv suiker ik kan gebruiken voor dit recept? Ben hierin nog erg zoekende.
Ivm een allergie eet ik geen suiker of andere suikervervangers.
Alvast bedankt
om 10:20
Dat durf ik zo niet te zeggen Liesbeth, ik zou gewoon eerst een beetje toevoegen en dan proeven, net zolang totdat je het beslag lekker vindt.
om 16:21
Heb hem volgens je recept gemaakt hij was heerlijk….nadeel is wel dat hij snel op was. Foto op #keukenliefdeoptafel geplaatst. Bedankt voor je heerlijke recept
om 15:33
Haha, goed teken Cor! 😉 De hashtag is trouwens veranderd in #keukenliefde! 🙂
om 17:05
Heb je ook lekkere recepten met peren? Zit hier met 5 kg peren geplukt door m’n kleinkinderen, maar recepten met peer kan ik eigenlijk niet echt vinden
om 15:32
Je kunt de appel in dit recept ook vervangen door peer Karin! Ben benieuwd hoe hij smaakt! 🙂
om 16:18
Deze staat nu bij ons in de oven. Morgen afgeven jij mijn vriendin en dan gezellig een lekker stukje proeven. Ben heel benieuwd. Het ruikt al heerlijk
om 15:31
Leuk Dorien! Hoop dat jij en je vriendin ervan gesmuld hebben! 🙂
om 12:45
Hallo Annemiek,
Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker maken.
Heb ook op jou gestemd.
Heel lekkere en maakbare recepten allemaal.
En heel groot pluspunt van jouw blog vind ik de foto’s die jij tussendoor maakt en plaatst!
om 22:50
Kan je hem ook maken met patent tarwebloem?
om 08:51
Ja hoor Rianne, dat kan.
om 12:06
Smaakt verrukkelijk. Ik heb hem met minder suiker gemaakt maar een laagje amandelspijs toegevoegd
om 14:25
Klinkt goed Marleen, een leuke variatie!
om 14:20
Ik hou niet van cake op basis van olie. Hoeveel boter zou ik moeten gebruiken in dit recept als vervanging van de olie?
om 14:26
Ik denk ook 300 gram, maar dat weet ik niet zeker. Dat is een kwestie van gewoon uitproberen. Toch zou ik je aanraden om in dit recept olie te gebruiken Ina. De olie proef je niet, maar maakt de cake heerlijk smeuïg en sappig. Je krijgt er beslist geen spijt van! 🙂
om 15:00
De cake staat in de oven , ik ben erg benieuwd!M
om 09:01
Is het optioneel dat de schil van de appel blijft zitten of mag ik ze ook schillen?
om 09:46
Je mag ze schillen hoor Linda, maar bespaar je liever het werk. Je proeft er later niets meer van! 🙂
om 18:44
Klinkt allemaal zo lekker, ik ga hem ook snel maken.
om 09:05
Leuk Maria! Ben benieuwd wat je ervan vindt. 🙂
om 22:56
Lijkt me superlekker! Ik ga ook snel aan de slag 🙂
om 17:45
Hier staat de taart ook in de oven, ben heel erg benieuwd. 1 uur en 45 minuten is echt veels te lang wachten ;-).
En complimenten voor je site en ontzettend lekkere gerechten. Was een beetje inspiratieloos, maar door alle recepten hier niet meer.
om 08:09
Bedankt voor het mooie compliment Saskia! Hopelijk heeft ook deze appelcake je goed gesmaakt … 🙂
om 16:19
Vanmiddag een stuk gegeten en jeetje wat was dat lekker.
Deze ga ik zeker vaker maken.
om 09:01
Leuk!! 🙂
om 15:10
Hier in de airfryer 50 min klaar.
om 17:32
Gisteren gebakken, zojuist gegeten bij een kopje thee…….heerlijk.
Was wel blij dat ik een flinke rand bakpapier uit had laten steken, want hij rees de pan uit.
Voor herhaling vatbaar.
Foto’s op mijn blog, met natuurlijk een verwijzing hierheen.
Groetjes Marja
om 08:08
Wat een gezellig blog heb je Marja! 🙂 De foto’s van de appelcake zien er heerlijk uit!
om 17:12
Hij staat in de oven maar weet je het zeker dat de baktijd een uur en 3 kwartier is? Lijkt me zo lang…
om 08:07
Baktijd klopt Alinda. 🙂 Is hij gelukt?
om 23:19
Ja hoor, het klopte inderdaad, al heb ik hem na een half uur wel op hete lucht gezet met een wat lagere temperatuur omdat de bovenkant erg snel bruin werd. Hij was heerlijk!
om 14:05
Leuk om te horen Alinda! 🙂
om 17:04
Ziet er erg lekker uit, ik heb hem ook in de oven staan. En ook hier zonder noten. Ben benieuwd!!
om 08:06
Jaaaaaaa, leuk!! 🙂 Heeft ‘ie gesmaakt Tanja?
om 17:08
Hij staat in de oven alleen zonder toevoeging van de noten, want daar zijn ze bij mij geen liefhebbers van. Hopelijk gaat hij lukken.
om 07:50
Leuk Caroline! Laat je me weten of hij gelukt is, ik ben heel benieuwd! 🙂
om 12:22
ook hier grote fan van alles met appel
deze maak ik zeker eens klaar