Ingrediënten
- 400 g patentbloem
- 200 g witte basterdsuiker
- Snufje zout
- 250 g koude, ongezouten roomboter, in kleine blokjes gesneden + extra om springvorm in te vetten
- 2 eieren
- Snufje zout
- 1,5 kilo (ca. 6 grote appels) Goudreinetten, geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden
- 1 à 2 el (afhankelijk van de zoetheid van de appel) witte basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 2 tl kaneelpoeder
- 1 el custardpoeder
Nodig
- Ronde springvorm van 24 cm
om 14:53
Ik verkruimel in het hakbakje van de staafmixer bastonjekoekjes of zoals dit weekend een grote hand pepernoten. Die strooi ik over de bodem om het appelvocht op te vangen en om de specifieke mama smaak aan de appels toe te voegen. Ook vul ik de appeltaart met appels in de vorm van een berg die boven het bakblik uit komt. Zodra de appels slinken in mijn appeltaart precies ‘recht’ bovenop als hij uit de oven komt.
om 12:03
Goede tip Manon van die Bastognekoeken en pepernoten. De berg appels is ook handig alleen wel lastig als je ze wilt afdekken met reepjes deeg…?