Ingrediënten
- 4 kippendijen
- 2 el Dijonmosterd
- 1 el honing
- 2 el olijfolie
- 1 tl gedroogde tijm
- 1/2 tl zout
Verder nodig
- Barbecue
Als wij gaan barbecueën kies ik meestal een of twee soorten vlees of vis die ik zelf marineer. Kant-en-klaar gemarineerd vlees van de supermarkt zal ik niet zo snel kopen. Veel te zout, zoet of vet. Bovendien is een vlees- of vismarinade zo gemaakt en meestal heb ik alle ingrediënten ervoor al in huis. Met wat mosterd en honing maak je bijvoorbeeld een heerlijke marinade voor honing-mosterdkip. Marineer de kip bij voorkeur al een dag van tevoren zodat de smaken goed in de kip kunnen trekken.
Seizoensrecepten, Themarecepten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Meng de kip in een kom met de overige ingrediënten en dek af met vershoudfolie. Laat minimaal 15 minuten tot maximaal een nacht marineren in de koelkast.
Steek de barbecue aan.
Grill de honing-mosterdkip in circa 15 minuten gaar op de barbecue. Draai ze halverwege een keer om. Controleer regelmatig of de marinade niet te donker kleurt, verschuif de kip anders iets opzij zodat ze niet direct boven de kolen liggen of – indien je een gasbarbecue gebruikt – zet het vuur wat lager.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie