Ingredienten
- 1 bos bospeen met loof
- Honing
- Extra vierge olijfolie
- 50 g verse, zachte geitenkaas
- 40 g ongezouten pistache, grofgehakt
- Paar takjes peterselie, fijngehakt
Deze honingwortels uit de oven met geitenkaas en pistache zijn een fantastisch bijgerecht om te serveren bij vlees, kip, vis, of gewoon om zomaar van te snoepen. Door de wortels samen met wat honing te roosteren in de oven, worden ze licht gekarameliseerd en smaken ze nog zoeter!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Snijd het loof van de wortels af, maar laat circa 2 à 3 centimeter aan de bovenkant zitten. Dat ziet er mooi uit tijdens het serveren. Was de wortels en dep ze droog. Halveer ze over de lengte.
Leg de wortels op het bakblik en hussel om met een scheut olijfolie en een flinke kneep honing. Spreid ze uit over het bakblik, het liefst in een enkele laag.
Bak de honingwortels circa 15 minuten in de oven, of totdat ze zacht (ik vind het lekker als ze nog wel een bite hebben) zijn en licht beginnen te kleuren.
Haal de honingwortels uit de oven en leg ze op een mooie serveerschaal. Verkruimel de geitenkaas eroverheen en bestrooi met de pistachenoten en peterselie.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 19:24
Hoe heet moet de oven?