Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Hotdog in bladerdeeg – WK voetbal topper!
KeukenLiefde scoort met deze heerlijke WK-voetbaltopper: hotdogs in bladerdeeg. De perfecte snelle snack om op tafel te zetten tijdens een spannende voetbalwedstrijd.
Snack – 4 personen – 10 minuten + 15 minuten in de oven
Ingrediënten
- Roomboterbladerdeeg
- 4 stuks grote worsten, bijv. hotdogs, frankfurters of stramme jungs
- Handvol geraspte kaas
- 1 sjalot, in halve ringen gesneden
- Tomatenketchup
- Mosterd
- Koffiemelk om te bestrijken
Verder nodig
Bakpapier, kwast
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.
Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop. Verdeel over elk plakje bladerdeeg wat geraspte kaas, een streep ketchup, mosterd, ui en leg de worst erbovenop.
Bestrijk de rand van het bladerdeeg met wat koffiemelk en rol de worst en vulling zo strak mogelijk op in het bladerdeeg. Druk de rand lichtjes aan.
Leg de hotdog broodjes met naadkant naar beneden op het bakblik. Kerf de bovenkant van het bladerdeeg met een mes diagonaal in.
Bestrijk de bovenkant met wat koffiemelk en bak de broodjes 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is.
Serveer lauwwarm met eventueel wat extra mosterd en ketchup. Een smakelijke voetbalwedstrijd gewenst!
Themarecepten, Mannenvoer, Oranjerecepten, Voor bij de borrel
om 22:21
Ik ben ze nu aan het maken! 4 New York style (met zuurkool in plaats van kaas) en 2 volgens het recept. Nu nog die hele tijd wachten tot de oven klaar is 😛
om 15:09
Vanmiddag voor de lunch deze gemaakt. We vonden het alle 3 erg lekker en gaan dit zeker vaker maken. Bedankt voir dit recept.
om 17:13
Wow!!! Het water loopt me in de mond…