Hutspot is voor mij echt comfort food: een heerlijke Hollandse stamppot van aardappel, wortel en ui. Ik maak hem altijd op de klassieke manier, zoals ik van mijn moeder leerde. Hutspot is niet alleen ontzettend lekker is, maar ook supermakkelijk om te maken. Het is een voedzame maaltijd waar het hele gezin van geniet, en het staat binnen no-time op tafel. Perfect voor een drukke doordeweekse dag of een gezellige avond samen!
Vlees erbij
Ik serveer de hutspot graag met een lekkere gehaktbal uit de jus, hachee, of sappige rookworst en uitgebakken spekjes. Het vrijgekomen spekvet roer ik naderhand door de hutspot. Dat geeft een heerlijke smaak!
Uien bakken of koken?
In dit hutspot recept kook ik de uien mee met de aardappels en wortel. Je kunt de uien (en eventueel ook de wortel) ook eerst bakken in een koekenpan met boter of olie tot ze zacht en gekarameliseerd zijn. De hutspot krijgt dan een iets zoetere smaak.
Variaties
Hoewel de klassieke hutspot eenvoudig is, kun je er eindeloos mee variëren. Roer bijvoorbeeld eens blokjes kaas door de hutspot of vervang de aardappels (deels) door knolselderij of pastinaak.
Favoriet recept
Heb jij zelf een favoriet recept voor hutspot? Laat het me weten in een reactie hieronder. Ik ben heel benieuwd!
Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Eenpansgerechten, Stamppotrecepten
om 11:15
Een potje bruine bonen toevoegen
om 00:49
Als je de uien apart in de koekenpan laat carameliseren en de aardappels en wortels ook apart kookt en later alles mengt, is de hutspot nog veeeeel lekkerder😋
om 11:24
Ik bak de uien altijd vind ik veel lekker
om 12:31
jammer dat het reseptje van het vlees der niet bij staat ziet er zo lekker uit dat ik het ook eens wil proberen
om 14:04
Hoi Saskia, recept voor de gehaktballen vind je door op de link te klikken.