Hutspot ovenschotel met wild hachee

Gesponsord — Eén keer per jaar eten we wild in huize Verweij. Zodra de winter zijn intrede doet, bel ik de poelier om wild te bestellen. Daar heb ik dan echt zin in! Ik bestel altijd wat anders, maar deze hutspot ovenschotel met wild hachee is familie favoriet. Voor de wild hachee gebruik ik een mix van haas- en hertenpoulet. Ben je niet zo’n liefhebber van de uitgesproken, sterke wildsmaak, maar wil je toch graag eens wild eten, dan moet je dit recept beslist eens proberen. Door het lange stoven wordt de wildsmaak milder en zachter en de combinatie met de wat zoetige hutspot is verrukkelijk!

De hutspot maak ik lekker smeuïg met een scheut Betsie’s volle geitenmelk. Die heeft een volle en zachte smaak die perfect bij dit gerecht past. Trouwens, hij is ook heerlijk om gewoon zo te drinken!

Wil je dit gerecht van tevoren al maken en afbakken op een moment dat jouw uitkomt? Ik zeg doen! De volgende dag smaakt deze ovenschotel nóg lekkerder! 

Herfstrecepten, Ovenschotels, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Hollandse recepten, Kerstrecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(2 stemmen)
13 reacties

Deel je reactie

  1. Yvette

    Vandaag dit recept gemaakt maar dan met runderriblappen. Viel erg in de smaak bij de familie. Ga ik zeker nog een keer maken. Was heerlijk!
    Helaas vergeten foto te maken. Het was al snel schoon op.

    1. Superleuk om te horen Yvette! Altijd een goed teken als je geen kans krijgt om er een foto van te maken… 😉

  2. Robin

    Zou je het bier ook weg kunnen laten of kunnen vervangen? Of is dit echt een must have ingrediënt?

    1. Hoi Robin, waarom wil je het weglaten? Ook als je niet van bier houdt zou ik het in dit gerecht gebruiken. De alcohol vervliegt door het lange stoven maar het bier geeft wel een krachtige smaak aan het vlees, zonder dat je bier proeft. Gewoon toevoegen dus! 🙂

      1. Robin

        Een van mijn dinergasten mag geen suiker en in alcohol zit vaak erg veel suiker, vandaar dat ik het weg wilde laten. Maar dit is dus beter van niet?

        1. Hoi Robin, je kunt in dat geval het bockbier ook vervangen door een biertje waar minder suiker in zit. Niet in alle biertjes zit namelijk veel suiker. Kijk hier maar eens: https://www.diabetesfonds.nl/minder-suiker/hoeveel-suiker-zit-er-in/hoeveel-suiker-zit-er-in-bier

  3. Arja

    Bij de ingredienten en in het verhaal boven lees ik een scheutje maar vervolgens niet wat.
    Bockbier lees ik, maar onder de ongezouten roomboter staat scheutje ??
    Lijkt me bijzonder lekker, gek op stoofpotjes.

    1. Volle geitenmelk Arja. Het staat er wel bij maar misschien kun je het niet lezen omdat er een link in staat en wordt dat ergens door jouw computer geblokkeerd. Als je het bericht in een andere browser opent (bijv. Safari ipv Google chrome) zou je het wel moeten kunnen lezen. 🙂

  4. Bianca Harte

    Gemaakt met riblappen. een geweldig heerlijk recept

    1. Leuk om te horen Bianca! 🙂

      1. Dinx

        Ik heb het ook gemaakt met riblappen. Vier uur laten stoven en de volgende dag in een ovenschotel in de oven warm laten worden. Het was goddelijk van smaak.

  5. Bianca Borremans

    Vraagje, ik maak nu de hutspot met runderriblappen… het vlees staat al op vanaf 12.40 en het is echt niet zacht ik moet moeite doen om het uit elkaar te halen… waar gaat het fout

    1. Hoi Bianca, helemaal niks. Soms heeft het vlees echt een hele lange tijd nodig om zacht te worden. Daarom moet je stoofvlees ook altijd een dag van tevoren maken. Dus, gewoon geduld hebben, het vlees wordt vanzelf zacht. Beloofd! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde