Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Indiase tikka kip met lassi van Lya
Dit populaire Indiase currygerecht, tikka kip, kreeg ik ingezonden van Lya. Tevens serveert zij er lassi bij, een traditionele Indiase yoghurtdrink. Heerlijk! Het woord is aan Lya:
Hallo Annemiek,
Dit is een recept van een kalender uit 1999 van conimex die ik kreeg bij de Tip.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Roer een marinade van;
1 dl dikke yoghurt
1 el maisolie
1 el ketoembar
1 tl djahé
1 tl djintan
1/4 tl koenjit
1 el paprikapoeder
1/4 tl chilipoeder
1 el citroensap
2 tenen knoflook uit de pers
1/2 tl zout
Bereiding
Bestrijk 1 kg kipdelen (ik gebruik meestal de kipbraadstukken zonder vel) met de marinade en laat ca. 4 uur in de koelkast intrekken.
Verwarm de oven voor op 190 graden en leg de kip in een ingevette ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak in ca. 50 min gaar. De laatste 10 minuten zonder folie.
Lekker met naanbrood en een frisse groene salade. Ik maak altijd een beetje meer marinade, zet het apart en dat een beetje druppelen over de salade.
Lekker met een frisse Lassi erbij.
Voor de Lassi
Stamp 9 flinke ijsklonten tot gruis. Mix het met ca. 3 dl griekse yoghurt, 4 el poedersuiker, 2 dl ijskoud water en 1 zakje vanillesuiker.
Klop het schuimig. Schenk het in hoge glazen, voeg aan elk glas nog een ijsblokje toe. Garneer met geroosterd amandelschaafsel en een schijfje limoen.
Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is.
Groetjes Lya
Heb jij ook een lekker of bijzonder recept dat je graag met ons wilt delen? Stuur dan een mail met het recept én leuke foto van het eindresultaat naar info@keukenliefde.nl en je ziet jouw recept binnenkort hier terug op keukenliefde!
Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Drankrecepten
Deel je reactie