Ingrediënten
- 600 g à la minute speklappen
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 knoflooktenen, gepeld en uitgeperst
- Circa 3 cm gemberwortel, geschild en fijngeraspt
- 50 ml ketjap manis
- 1 flinke tl sambal manis
- 1 el rijstazijn
- 1 el honing
- 100 ml warm water
- Eventueel, 1 el maizena om te binden
Voor garnering
- Lente-ui, fijngesneden
- Seroendeng
Nodig
Grote koekenpan met deksel
om 10:08
Ziet er heerlijk uit. Ik ga het vanmiddag proberen. Maar als je het recept uitprint krijg je soms heel andere woorden: een flinke theelepel sambal wordt een heel tl en 1 komkommer wordt 1 jaar!
om 12:40
Ben heel benieuwd. Vanmiddag gaat het in de slow cooker met mijn eigen twist door er gelijk wat roerbakgroenten bij toe te voegen. Lijkt me heerlijk op deze manier.
om 11:45
Leuk Marlon, ben heel benieuwd hoe ze smaken uit de slowcooker met roerbakgroenten!
om 20:53
Ziet er heerlijk uit, maar is het nou de bedoeling dat de speklapjes heel zacht blijven of verdwijnt het vet door het lange pruttelen??
om 11:45
Hoi Mirjam, het overtollige vet uit de speklapjes verdwijnt grotendeels omdat je ze eerst bakt en daarna worden ze weer zachter door het stoven. Ze worden uiteindelijk zacht met een stevige bite! 😉
om 15:42
Lukt dat ook met speklapjes met zwoerd?
om 16:22
Dat kan natuurlijk Jolijn, maar lijkt me niet zo lekker.
om 20:19
Oooooooo wat is dit lekker! We hebben er twee keer van gegeten en plannen nu al de volgende keren!
om 14:09
Superleuk om te horen Pauline! 🙂
om 11:41
Als ik dit in de slowcooker doe, moet ik de speklapjes dan ook voor bakken?
om 12:05
Hoi Esther, als je de speklapjes eerst aanbakt krijgen ze kleur en smelt je een groot deel van het vet. Als je de speklapjes ongebakken in de slowcooker doet laten ze het vet los in de saus in de slowcooker. Ik ben bang dat de saus dan erg vet wordt. Maar je kunt het natuurlijk uitproberen.
om 14:37
Kan het sudderen ook in een slowcooker?Ik neem aan van wel, hoe lang zou dit dan moeten en welke stand?
om 18:56
Dit wil ik ook weten inderdaad
om 13:52
Ja hoor dat kan! Ik zou hem op stand high zetten voor minimaal 3 uur, misschien langer. Gewoon kwestie van uitproberen. 😉
om 09:48
Ik neem aan 3 centimeter gemberwortel ? ?
om 10:39
Klopt helemaal! Dankjewel!
om 11:03
Klink heerlijk. Welke groente en ??? doe je erbij.
Rijst??? en ???
Wij zijn favoriet van jou gerechten. Zeker 1 keer per week maken wij al jaren een keukenliefde recept.
Dank je wel dat je ons hebt leren koken.
om 14:18
Leuk om te horen Monique! 🙂 Ik serveer er graag rijst bij, zoetzure komkommers, soms sajoerboontjes en seroendeng! 🙂
om 11:21
Ik ga deze van de week maken, lijkt me zo lekker! Heb je een recept van zoetzure komkommer welke je hierbij gebruikt? Zie meerdere op je website.
om 16:46
Hoi Annemiek, ik eet het vanavond, het staat nu te sudderen. Het ruikt heerlijk hier in huis.
Ik eet er ook zoetzure komkommer bij met gebakken rijst en seroendeng.
Bedankt voor dit recept!