Indische speklapjes in ketjapsaus

Meestal worden speklappen krokant (lees: kneiterhard!) gebakken in de koekenpan. Wij geven de voorkeur aan deze Indische speklapjes, zachtjes gaar gesmoord in een verrukkelijke ketjapsaus. Het resultaat is om je vingers bij af te likken! Serveer met witte rijst, seroendeng en zoetzure komkommer

Variaties

In plaats van speklappen kun je dit recept ook maken met kippendijen, kipfilet of hamlappen. Houd er wel rekening mee dat deze allemaal een andere bereidingstijd hebben.

Wereldgerechten, Indische recepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(59 stemmen)
20 reacties

Deel je reactie

  1. Henny

    Ziet er heerlijk uit. Ik ga het vanmiddag proberen. Maar als je het recept uitprint krijg je soms heel andere woorden: een flinke theelepel sambal wordt een heel tl en 1 komkommer wordt 1 jaar!

  2. Marlon

    Ben heel benieuwd. Vanmiddag gaat het in de slow cooker met mijn eigen twist door er gelijk wat roerbakgroenten bij toe te voegen. Lijkt me heerlijk op deze manier.

    1. Leuk Marlon, ben heel benieuwd hoe ze smaken uit de slowcooker met roerbakgroenten!

  3. Mirjam

    Ziet er heerlijk uit, maar is het nou de bedoeling dat de speklapjes heel zacht blijven of verdwijnt het vet door het lange pruttelen??

    1. Hoi Mirjam, het overtollige vet uit de speklapjes verdwijnt grotendeels omdat je ze eerst bakt en daarna worden ze weer zachter door het stoven. Ze worden uiteindelijk zacht met een stevige bite! 😉

  4. Jolijn

    Lukt dat ook met speklapjes met zwoerd?

    1. Dat kan natuurlijk Jolijn, maar lijkt me niet zo lekker.

  5. Pauline

    Oooooooo wat is dit lekker! We hebben er twee keer van gegeten en plannen nu al de volgende keren!

    1. Superleuk om te horen Pauline! 🙂

      1. Esther

        Als ik dit in de slowcooker doe, moet ik de speklapjes dan ook voor bakken?

        1. Hoi Esther, als je de speklapjes eerst aanbakt krijgen ze kleur en smelt je een groot deel van het vet. Als je de speklapjes ongebakken in de slowcooker doet laten ze het vet los in de saus in de slowcooker. Ik ben bang dat de saus dan erg vet wordt. Maar je kunt het natuurlijk uitproberen.

  6. Margot

    Kan het sudderen ook in een slowcooker?Ik neem aan van wel, hoe lang zou dit dan moeten en welke stand?

    1. Marjolein

      Dit wil ik ook weten inderdaad

    2. Ja hoor dat kan! Ik zou hem op stand high zetten voor minimaal 3 uur, misschien langer. Gewoon kwestie van uitproberen. 😉

  7. Jose

    Ik neem aan 3 centimeter gemberwortel ? ?

    1. Klopt helemaal! Dankjewel!

      1. Klink heerlijk. Welke groente en ??? doe je erbij.
        Rijst??? en ???
        Wij zijn favoriet van jou gerechten. Zeker 1 keer per week maken wij al jaren een keukenliefde recept.
        Dank je wel dat je ons hebt leren koken.

        1. Leuk om te horen Monique! 🙂 Ik serveer er graag rijst bij, zoetzure komkommers, soms sajoerboontjes en seroendeng! 🙂

          1. Ankie

            Ik ga deze van de week maken, lijkt me zo lekker! Heb je een recept van zoetzure komkommer welke je hierbij gebruikt? Zie meerdere op je website.

          2. gea bruining

            Hoi Annemiek, ik eet het vanavond, het staat nu te sudderen. Het ruikt heerlijk hier in huis.
            Ik eet er ook zoetzure komkommer bij met gebakken rijst en seroendeng.
            Bedankt voor dit recept!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde