Ingrediënten
- 2 à 3 rode uien, gepeld en in dunne ringen
- 1 bosuitje, in ringen gesneden
- 150 ml rijstazijn of natuurazijn
- 100 ml water
- 50 g fijne kristalsuiker
- 1 tl zout
Nodig
- 1 grote gesteriliseerde (weck)pot met deksel, ca. 400 – 500 ml
Deze ingelegde rode ui heeft een knapperige bite en heerlijk zachte, zoetzure smaak. Je maakt hem in nog geen 5 minuten tijd. Hij smaakt lekker op een broodje hamburger, als zoetzuur bij de stamppot of een andere maaltijd, maar smaakt ook lekker op een broodje kaas of rosbief. Voor een leuk kleurcontrast en lekkere smaak voeg ik wat fijngesneden bosui toe. Het is ook lekker om mosterdzaadjes en verse dille toe te voegen.
Je kunt de ingelegde rode ui zeker een week bewaren in een schone (weck)pot met deksel. Maak de pot van tevoren goed schoon (steriliseren) zodat eventuele bacteriën gedood worden.
Basisrecepten, Hartige keuken, Bijgerechten, Groente recepten
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie