Ingrediënten
- 1 kg riblappen, op kamertemperatuur, in niet te kleine stukken gesneden
- Paar plakjes pancetta, fijngesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 knoflooktenen, uitgeperst
- 1 grote wortel, geschild en in plakjes
- 2 of 3 stengels bleekselderij, geschild en in plakjes
- 1 aubergine*, in blokjes gesneden
- 2 grote tomaten, in blokjes gesneden
- 1 runderbouillonblokje, verkruimeld
- 70 g tomatenpuree
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 laurierblaadjes
- 2 glazen rode wijn (eventueel te vervangen door water)
- 1 el suiker
- 1 el witte wijn- of balsamicoazijn
*Schil de aubergine met een dunschiller om en om, zo blijft er steeds een streepje schil zitten. De schil geeft veel smaak maar is ook bitter.
om 19:04
Hallo Annemiek, wat leuk, eindelijk weer eens een gerecht voor in de slowcooker. Dat je hierbij het vlees niet eerst hoeft aan te braden is heel welkom. Maar betekent dit, dat het bij jouw vorige recepten voor vlees in de slowcooker eigenlijk ook niet hoeft?????? Zou dit heel graag willen weten, want het wordt weer herfst/winter en dan gebruik ik dit apparaat weer vaker.
Nog een vraagje: Was dit ook de reden waarom je de stand continue op High zette of heeft dat er niets mee te maken ?????
om 09:26
Hoi Siep, je kunt alle stoofgerechten idd ook in de slowcooker bereiden. In de slowcooker kun je wel minder vocht toevoegen omdat er bijna niks verdampt. Of je het vlees wel of niet van tevoren aanbakt is een persoonlijke keuze. De aanbaksels geven extra smaak af aan het gerecht, maar ook zonder aanbakken krijg je een zeer smakelijk resultaat. Of je de stand high of low gebruikt maakt ook niet zoveel uit. Er zit namelijk weinig temperatuurverschil tussen deze twee. Gewoon uitproberen welke stand voor jou het beste werkt.
om 14:58
Hoe is de bereiding als je geen slowcooker hebt maar het graag in de oven wil bereiden?
om 09:32
Vlees even aanbraden in de braadpan en overige ingrediënten erbij doen. Wellicht dat je iets meer vocht (water of wijn) moet toevoegen, het vlees moet in de braadpan net onderstaan. In de oven (begin op 150 graden) 2,5 – 3 uur (langer kan ook) laten sudderen tot het vlees zacht is. Controleer regelmatig of het vocht niet te hard kookt (anders verlaag je de oventemperatuur). Het vocht mag slechts zachtjes pruttelen.
om 19:21
Lijkt me lekker! Zet je heen na het voorverwarmen weer op low ?
om 12:48
Ja dat zou ik ook willen weten !
om 13:03
Hoi, ik laat hem meestal de hele tijd op high staan tot het vlees zacht is.