Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Italiaanse biefstuksalade
Als je mij volgt op Instagram of mijn wekelijkse Kijkje in de keuken leest, dan heb je hem misschien al voorbij zien komen: Italiaanse biefstuksalade! Omdat ik veel vragen kreeg om het recept te delen doe ik dat met liefde. Deze goedgevulde salade met Italiaanse smaakmakers en malse biefstukreepjes is echt een verwengerecht en heel makkelijk om te maken. Zet hem vanavond nog op tafel!
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- 200 – 250 g biefstuk
- 1 zakje gemengde sla
- 1/2 rode ui, in ringen gesneden
- 2 el pijnboompitten, goudbruin geroosterd in een droge koekenpan
- Paar cherrytomaatjes + (optioneel) zongedroogde tomaten
- Stukje Parmezaan, geraspt
- 6 olijven
- Handje zelfgemaakte broodcroutons
- 2 el groene pesto, optioneel
- Extra vierge olijfolie
- Balsamicoazijn
Bereiding
Haal de biefstuk een uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit een koekenpan met vloeibare bakboter en laat heet worden. Bestrooi de biefstuk met zout en peper en bak de biefstuk aan beide kanten goudbruin en gaar — de baktijd is afhankelijk van de dikte en grootte van de biefstuk en kan variëren van 3 tot 5 minuten aan elke kant. Haal het vlees uit de pan en laat enkele minuten rusten.
Verdeel ondertussen de sla en alle overige ingrediënten over twee borden. Klop in een kom een flinke scheut olijfolie samen met 1/3 deel balsamicoazijn tot een dressing. Schep over de salade.
Snijd de biefstuk in smalle repen en verdeel over de salade.
Serveer direct.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten, Vleesrecepten, Salades
om 13:47
Hoe schil je een aubergine om en om?