Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Italiaanse gehaktballen van Jamie Oliver
Deze waanzinnig lekkere gehaktballetjes zijn volgens een recept van Jamie Oliver. Jamie gebruikt deze gehaktballen voor zijn al net zo lekkere meatball spaghetti maar ik vind deze balletjes zo smaakvol dat ze hier een apart plekje krijgen.
Naast dat je deze gehaktballen kunt gebruiken als onderdeel van een hoofdgerecht, kun je ze ook perfect serveren als feestelijk hapje. Bijvoorbeeld op Oudejaarsavond, of op een verjaardag. Lauwwarm of koud serveren op een mooie schaal en ik weet zeker dat ze gretig aftrek zullen vinden.
Ingrediënten voor 20-21 kleine gehaktballen
- 500 g rundergehakt
- 12 enkele cream crackers, verpulverd tot fijne kruimels
- 1-2 el mosterd
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden, of 2 el vers gehakte tuinkruiden zoals rozemarijn en oregano*
- 1 ei
- Olijfolie om in te bakken
*Jamie gebruikt in zijn recept verse fijngehakte rozemarijn en gedroogde oregano. Ik kwam er helaas te laat achter dat ik geen verse rozemarijn meer had en heb dus een potje gedroogde Italiaanse kruiden gebruikt.
Verder nodig
Koekenpan, keukenpapier
Bereiding
Meng alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een kom en verdeel het gehakt in vier ballen.
Wees niet te bang om het gehakt goed op smaak te brengen met de mosterd, kruiden en zout en peper. Verdeel iedere bal weer in 5-6 kleine balletjes.
Verhit de koekenpan met olijfolie en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur rondom goudbruin.
Laat de gehaktballetjes even uitlekken op een stukje keukenpapier. Ik voegde de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus voor meatball spaghetti van Jamie.
Wat hebben we zitten smullen! Geniet ervan!
Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Vleesrecepten
om 20:28
Welke crackers bedoel je met cream crackers? Als ik op cream crackers zoek dan kom ik alleen maar grote tegen. Maar die jij op je foto laat zien zijn mini crackers.
om 11:09
Hoi Suzanne, deze crackers heten cream crackers en liggen in het schap bij de andere crackers en toastjes in de supermarkt.
om 21:12
Hoelang kun je deze balletjes bewaren na bakken?
om 10:31
Hoi Bettine, afgedekt in de koelkast zeker 2 tot 3 dagen.
om 16:23
Weet niet wat er blijft plakken, maar ik trek m’n balletjes kapot. Maar heb dan ook nog nooit gehaktballen bereid met ei en mosterd
om 11:04
Welke saus heb je hier gemaakt?
Vandaag staat spaghetti met balletjes in tomatensaus op de planning.
om 11:55
Lekker hoor Maaike! 🙂 Hier de link naar de tomatensaus. https://www.keukenliefde.nl/meatball-spaghetti/