Ingrediënten
- 1 blikje tonijn op zonnebloemolie
- 1 el pijnboompitjes
- 4 cherrytomaten
- 1/2 sjalot
- Paar takjes peterselie
- 1 el zwarte olijven
- 1 el parmezaan, geraspt
- 1 el yoghurtmayonaise
- Zwarte peper uit de molen
Sommige producten mogen niet in de kelderkast ontbreken. Zo heb ik altijd een blikje tonijn in huis om een snelle tonijnsalade te maken. Heerlijk op knapperig afbakbroodje als lunchgerecht, of op een toastje bij de borrel. Dit keer maak ik een Italiaanse tonijnsalade met tomaat, olijf en parmezaan.
Themarecepten, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Picknickrecepten, Lunchrecepten, Voor bij de borrel
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom. Pel en snipper de sjalot. Knijp het sap uit de cherrytomaten en snijd de tomaten in kleine stukjes. Hak de olijven grof. Hak de peterselie fijn.
Doe alle ingrediënten in een kom bij elkaar en meng goed door. Breng op smaak versgemalen zwarte peper.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie