Jachtpannetje met kip

Een smakelijk jachtpannetje met kip, groenten, spekjes en zelfgemaakte rodewijnsaus. Een makkelijk eenpansgerecht dat je kunt serveren met gekookte of gebakken aardappels, rijst of pasta.

Jachtsaus

De naam van dit jachtpannetje is afgeleid van de geliefde jachtsaus, ook wel jagersaus genoemd. Deze rijke en volle saus wordt bereid met onder andere rode wijn, tomatenpuree en bouillon en vaak geserveerd bij vlees- en wildgerechten. De alcohol in de rode wijn verdampt grotendeels maar eten er kinderen mee, dan kun je de rode wijn ook weglaten.

Door kip, verse groenten (prei, champignons en paprika) en spekjes toe te voegen maak ik er een heerlijk jachtpannetje van!

Jachtpannetje met kip

Ik heb kipfilet gebruikt in dit recept omdat die snel gaar is maar je kunt ook kipdijfilet gebruiken. Die hoef je na het aanbakken niet uit de pan te halen en mag je nog even laten pruttelen in de jachtsaus als hij klaar is, tot hij lekker zacht en mals is.

Jachtpannetje met kip

Herfstrecepten, Winterrecepten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Kiprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(136 stemmen)
25 reacties

Deel je reactie

  1. Vandaag voor het eerst gemaakt. Nog een restje creme fraiche toegevoegd. We hebben het gegeten in combinatie met verse tagliatelle. Heerlijk!!!!

  2. Marianne Donckerwolcke-Keulen

    Dit recept ,,kippannetje,, gemaakt, was wel wat (snij) werk, wat extra knoflook en nootmuskaat en chilivlokjes erbij…. een verukkelijk recept!

    1. Wat leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Marianne en wat een leuke eigen twist heb je eraan gegeven.

  3. Saakje

    Wat een heerlijk recept! Nu al twee keer gemaakt en met smaak opgegeten.
    Binnenkort komen vrienden eten, je raadt het al wat ik ze ga voorschotelen :)!

    1. Haha, wat leuk om te horen! 🙂

  4. A.J

    Mis de tekst…
    Lekker met?????

    1. Ik begrijp je vraag niet helemaal… In de intro van de tekst staat wat lekker is om erbij te serveren.

  5. Judith

    wat een heerlijk recept! Zelfs mijn meest kritische eters waren vol lof!

    1. Wat een mooi compliment en leuk om te horen Judith! 🙂

  6. Gerda

    Goede middag paar vraagjes;
    Peterselie nodig: hoeveel?
    2 tl paprikapoeder, een tl. nodig?
    1 tijm is dat tl?Andere helft?
    Dank groet

    1. Hoi Gerda, ik heb het aangepast. Hopelijk is het zo duidelijk. 😀

  7. Bea Tessemaker

    1 tijm?? Wat bedoel je met 1 tijm? Verse tijm hoeveel gram of gedroogde en dan 1 tl of el

    1. Marita

      ‘Dag Annemieke, Er staat beschreven: 1 tijm. Wat bedoel je hier exact mee? Hoor het graag van je’
      Dat klinkt wat vriendelijker toch?
      Ik ga het recept vanavond maken, ben benieuwd. En met die tijm komt het wel goed : )

      1. Hoi Marita, ik heb het aangepast. Dankjewel voor je reactie. Ik ben heel benieuwd hoe het gesmaakt heeft! 😀

        1. Marita

          Het was lekker! Door de vele groenten viel de smaak van de saus wat weg, maar dat gaan we volgende keer gewoon wat aanpassen!

          1. Hoi Marita, fijn om te horen dat het gesmaakt heeft. Aanpassen naar eigen smaak is altijd een goed idee. 😊

          2. Bernilde

            Alweer zo’n superlekker recept! Zo blij met jouw site! Dankjewel!

          3. Wat leuk om te horen! Dankjewel voor je reactie! 🙂

          4. Jan

            Waarom staat er in het recept niet beschreven wanneer de kastanje champignons er bij moeten??

          5. Hoi Jan, zie stap 4: Voeg de groenten… 🙂

    2. Ooh wat suf! Ik heb het aangepast!

  8. Irene

    Kan dit ook in de slowcooker?

    1. Is het nu peterselie of tijm.
      Niet geheel duidelijk.

      1. Hoi Peter, het is aangepast! 😊

    2. Ja hoor, dat kan.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde