Jachtpannetje met kip

Een smakelijk jachtpannetje met kip, groenten, spekjes en zelfgemaakte rodewijnsaus. Een makkelijk eenpansgerecht dat je kunt serveren met gekookte of gebakken aardappels, rijst of pasta.

Jachtsaus

De naam van dit jachtpannetje is afgeleid van de geliefde jachtsaus, ook wel jagersaus genoemd. Deze rijke en volle saus wordt bereid met onder andere rode wijn, tomatenpuree en bouillon en vaak geserveerd bij vlees- en wildgerechten. De alcohol in de rode wijn verdampt grotendeels maar eten er kinderen mee, dan kun je de rode wijn ook weglaten.

Door kip, verse groenten (prei, champignons en paprika) en spekjes toe te voegen maak ik er een heerlijk jachtpannetje van!

Jachtpannetje met kip

Ik heb kipfilet gebruikt in dit recept omdat die snel gaar is maar je kunt ook kipdijfilet gebruiken. Die hoef je na het aanbakken niet uit de pan te halen en mag je nog even laten pruttelen in de jachtsaus als hij klaar is, tot hij lekker zacht en mals is.

Jachtpannetje met kip

Herfstrecepten, Winterrecepten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Kiprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(32 stemmen)
Eén reactie

Deel je reactie

  1. Irene

    Kan dit ook in de slowcooker?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde