Ingrediënten
- 400 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
- 350 – 400 g kipfilet, in blokjes gesneden
- Paprikapoeder
- 125 g spekreepjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 knoflooktenen, uitgeperst
- 250 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes
- 1 à 2 tl gedroogde tijm (naar smaak)
- Scheutje rode wijn (Geeft die typische jachtsaussmaak. De alcohol vervliegt. Liever geen wijn? Laat dan gewoon achterwege)
- 70 g tomatenpuree
- 3/4 – 1 kippenbouillontablet, verkruimeld
- 1 el suiker
- Olie om in te bakken
- 1 el maizena
Nodig
- Hapjespan met deksel
om 08:54
Welke rode wijn moet ik toevoegen ?
om 12:11
Maakt niet zoveel uit welke rode wijn je gebruikt. Gebruik diegene die je open hebt staan, of anders een klein flesje Merlot of laat achterwege.
om 09:31
Kan ik dit jachtsauspannetje ook in de slowcooker maken? Op welke stand en hoe lang is dan jullie advies?
om 09:26
Hoi Jolanda, dat kan. Ik zou dan de ingredienten uit stap 1 en 2 rauw in de slowcooker doen. Stap 3 en 4 in de koekenpan of braadpan en dan toevoegen bij de kip in de slowcooker. Dan een paar uur (3 tot 4 uur) op stand high in de slowcooker, of tot de kip gaar is. Als het klaar is kun je de saus binden met een maizenapapje. Laat je me weten of het gelukt is? Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. 🙂
om 07:44
Inmiddels toegevoegd aan onze favorieten. (En dat terwijl de kinderen eigenlijk niet van champignons houden… ) Erg lekker!
om 09:14
Superleuk om te horen Heidy! 🙂
om 18:05
Kan ik dit recept invriezen ?
om 09:14
Ja hoor, dat kan! 🙂
om 09:56
Zoooo, wat hebben wij genoten hiervan. Had best wel veel gemaakt, dacht nog wat over te houden maar….. nee hoor, alles schoon op! Dit wordt favoriet.😋
om 10:28
Wat fijn om te horen Tilly! Lege pannen zijn het beste compliment. 😉
om 19:08
Zojuist dit gegeten en ik moet nu echt uitbuiken, zo lekker was het!!
om 12:56
Haha, leuk om te horen Karin! 🙂
om 20:05
Ooohhh…. dit was weer een heerlijk gerecht!! Echt genoten! ❤️
om 10:57
Leuk om te horen Christel!
om 22:25
het was echt lekker. gemaakt met kip maar zonder maizena.
om 09:58
Leuk om te horen Marlies! 🙂
om 21:30
Het was heerlijk. Gemaakt met filetlapjes en krieltjes. Makkelijk te bereiden en snel op tafel. Komt zeker vaker op tafel.
om 09:59
Klinkt als een heerlijke variatie Hedwig! 🙂
om 18:39
Vandaag gemaakt voor vier personen en bijna les opgegeten, dat zegt volgens mij wel genoeg.
Geniet van je recepten. 😋
om 10:13
Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt Roger.
om 18:12
Kun je het ook voorbereiden voor als je gasten krijgt.
om 08:53
Ja hoor, dat kan.
om 19:09
De tijm staat in de bereidingslijst maar niet in de ingrediënten lijst. Ik heb zelf 1 theelepel toegevoegd. We hebben heerlijk gegeten met zoete aardappel puree erbij
om 10:10
Hoi Caroline, de tijm staat er wel bij hoor in de ingrediëntenlijst. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft.
om 17:44
Kan je dit ook in een slowcooker maken?
om 02:49
Was makkelijk te maken, had alle ingrediënten in huis (Tampa, Florida) en ik ga het het zeker nog een keer proberen, maar halveer de tijm. Het was te sterk en te overheersend voor ons.
En dat op dezelfde dag dat ik de appelkruimelkoek van het bakplaat heb gemaakt voor mijn vrijwilliger friends bij Random Act of Flowers morgen.
Love your recipes!
om 08:40
Hoi Henny, wat leuk om te horen dat onze recepten zelfs in Florida worden gemaakt! Ik heb de tijm even iets aangepast, om te doseren naar eigen smaak. Bedankt voor je reactie! Groetjes uit Holland!
om 20:03
Waarom gaat er een eetlepel suiker in? Lijkt me overbodig.
om 08:31
Hoi Irma, laat de suiker gerust achterwege als je dat wilt. Ik vind het een lekkere ronde, zachte smaak aan de saus geven, dus ik voeg hem toe.
om 20:47
Kun je dit recept ook in vriezen
om 13:26
Ja hoor, dat kan.
om 18:44
Deze is mijn topfavoriet tot nu toe, heerlijk!!!
om 08:31
Leuk om te horen Marijke! 🙂
om 19:00
Wauw! Super lekker gegeten! Dank voor dit top recept!
om 13:51
Heel lekker!!
Nu voor de 2de keer klaarmaken!! Grts Louis.
om 19:32
Vanavond gemaakt met mager rundergehakt en wat meer paprika (bij gebrek aan boontjes) en dan met een rundvlees bouillonblokje. Voor de rest alles hetzelfde gehouden en het was heerlijk! Gaan we beslist vaker eten, dank je wel weer voor een super recept Annemiek !
om 08:30
Klinkt ook als een heerlijke variant Anja! Bedankt voor je leuke reactie.
om 17:44
Vanavond gegeten, heerlijk!! Ik had de kip vervangen voor filet lapjes. Een blijvertje wat we zeker vaker gaan eten.
om 08:33
Leuk om te horen dat het ook smaakt met filetlapjes Thea! 🙂
om 21:43
Mwah klinkt lekkerder dan het is.
om 18:07
Ik heb het gerecht met kip in jachtsaus net gemaakt. We hebben er in gesmuld. Bedankt voor het recept.
om 08:23
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Karin! 🙂
om 16:40
Ik heb dit recept een beetje voor mezelf veranderd, 400 ml water is echt te veel, de smaak gaat compleet verloren met zoveel water.
Ik heb meer knoflook, paprikapoeder en wijn toegevoegd.
Uiteindelijk is dit gerecht heerlijk bevonden door mijn gasten, en mocht dit vaker maken, natuurlijk heb ik hen wel deze site aanbevolen.
om 08:23
Hoi Marcel, goed om te horen dat je je eigen draai eraan hebt gegeven en dat het in de smaak viel! 🙂
om 18:05
Net voor de tweede keer gegeten zo super lekker
om 21:47
Had ik ook moeten doen ik heb het dubbele gemaakt maar met 5dl water echt nog veel te veel jammer van de vele en dure producten die er zitten.
om 09:13
Hoi Petra, wat jammer om te horen dat het niet in de smaak viel. Was alleen de saus te dun of vond je het niet smaken? Dat is me niet helemaal duidelijk. Ik voeg voor 4 personen 400 ml water toe zodat je genoeg saus krijgt waar iedereen van kan opscheppen. Dat hoort wel echt bij dit gerecht. De tomatenpuree, spekjes, kip en bouillontablet zijn allemaal smaakmakers die de saus een volle, krachtige smaak geven en met de maizena kun je hem binden. Als de saus achteraf toch nog te dun is kun je gerust nog wat extra maizena aanmaken en door de saus roeren, tot hij de gewenste dikte heeft.
om 20:11
Super lekker! En makkelijk te maken deze houden we erin! Bedankt voor je recept!
om 08:21
Leuk om te horen Ella! 🙂
om 19:43
Het is een top recept …erg lekker en makkelijk te maken
om 08:24
Superleuk om te horen! Dankjewel voor je reactie. 🙂
om 08:03
Zou het ook in de slowcooker kunnen?
om 09:39
Ja hoor, dat kan.