Ingrediënten
- 500 g runderriblap of sukade, in stukken gesneden, op kamertemperatuur
- 1/2 ui, fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 1 takje tijm
- 1 laurierblaadjes
- 1 el roomboter + extra voor de puree en bovenkant ovenschotel
- 1 el bloem
- 1 pot runderfond à 350 ml
- 1 el mosterd
- 1 winterpeen, geschild en in blokjes
- 500 g kruimige aardappels, geschild en in stukken
- Melk of (kook)room voor de puree
- 2 appels, klokhuis verwijderd en in plakken (schillen niet nodig)
- Bakboter
Nodig
- Braadpan met deksel en dikke bodem
- Kookpan
- Ovenschaal
om 15:40
Tijdens het bereiden vond ik de smaak te vlak, een flinke scheut rode wijn en een paar lepels zilveruitjes gaven veel met met diepte aan het gerecht.