Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Kneed de bloem, suiker, boter, zout en de eidooier met koele handen (of gebruik de deeghaak van de keukenmachine) tot een gladde deegbal. Rol het deeg — op een licht met bloem bestoven werkblad — uit tot een lap van ca. 1 cm dikte en steek er met de uitsteker vormpjes uit. Leg de uitgestoken vormpjes op het bakblik. De rest van het deeg kun je opnieuw uitrollen en uitsteken, net zolang tot alles op is.
Druk met je vinger (ik gebruikte mijn pink) in het midden van het deegvormpje zodat er een holletje ontstaat en vul deze met een klein beetje jam.
Bak de koekjes circa 15 tot 20 minuten in het midden van de oven tot de randen beginnen te kleuren. Haal de koekjes uit de oven en laat ze 2 minuten op het bakblik liggen. Schuif ze dan voorzichtig op een rooster om verder af te koelen.
Bewaar de koekjes als ze volledig zijn afgekoeld in een goed afgesloten bak zodat ze vers blijven.
Deel je reactie