Ingrediënten
- 6 plakjes roomboterbladerdeeg
- 30 g ongezouten roomboter, gesmolten
- 100 g geraspte belegen kaas
Verder nodig
- Kwastje om te bestrijken
- Bakpapier
Ella-Marie en ik hebben allebei een zwak voor kaasstengels. Vooral vers van de bakker als ze nog een beetje warm zijn. Zó lekker! Toen ik deze kaasstengsels zelf ging maken had ik niet verwacht dat ze de kaasstengels van de bakker zouden evenaren. Maar deze jongens zijn minstens zo lekker! Zelfs Johan, die normaal niet warm of koud wordt van een kaasstengel vond deze verslavend lekker.
Het geheim zit hem in de dubbele laag bladerdeeg waardoor ze lekker bros en krokant worden en de belegen kaas die mooi smelt veel smaak geeft. Probeer het zelf maar!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Laat het bladerdeeg ontdooien en trek de folie eraf. Bestrooi het werkblad lichtjes met bloem en leg het bladerdeeg erop. Maak twee rijen van drie plakjes bladerdeeg en druk ze goed vast op de naad. Bestrijk de bovenkant van de twee bladerdeegstroken met gesmolten roomboter en bestrooi met de geraspte kaas. Leg de bladerdeegstroken op elkaar en druk aan. Snijd het bladerdeeg over de lengte in 5 stroken en snijd nog een keer doormidden. Je hebt nu in totaal 10 bladerdeegstroken.
Draai de bladerdeegstroken rond tot kaasstengels. Leg ze op het bakblik en schuif ze in het midden van de oven.
Bak circa 19 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn. Haal ze direct van het bakblik en leg ze op een rooster om af te koelen. Uit de oven zullen ze nog heel iets zacht aanvoelen maar ze worden vanzelf krokant als ze afkoelen. Als de kaasstengels volledig zijn afgekoeld kun je ze bewaren in een diepvrieszak of luchtdichte trommel om ze vers te houden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie