Kaastortellini ovenschotel

Kaastortellini ovenschotel

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik dol op pasta en ovenschotels. Deze ovenschotel met kaastortellini is een verrukkelijke combinatie van beide en bovendien het makkelijkste gerecht dat ik ken. De voorbereidingstijd neemt hooguit 10 minuten in beslag!

Het leuke van dit gerecht is dat je naar hartelust kunt experimenteren met je eigen favoriete ingrediënten. Ik heb dit keer ingrediënten gebruikt die ik nog in de kelder en diepvries had liggen.

Ingrediënten voor 3 personen

  • 350 g tortellini met kaasvulling
  • Handje (diepvries) doperwten en wortels
  • 1 varkensfiletlapje
  • geraspte kaas
  • 300 ml melk
  • 200 ml room
  • 1 zakje bieslookroomsaus van Knorr (champignonsaus is ook lekker!)
  • zout en peper

DSC_6511_600x402

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kaastortellini, wortels en doperwten en in stukjes gesneden varkensfilet in een ovenschaal en meng door elkaar.

DSC_6517_600x402

Maak het zakje bieslookroomsaus aan volgens de verpakking zonder te verhitten en roer er nog extra de slagroom, melk en zout en peper doorheen. Giet dit over de tortellini en strooi de geraspte kaas erover.

DSC_6521_600x402

DSC_6523_600x402

Het is belangrijk dat alle tortellini net onder de saus staat. Dek de ovenschaal af met een stuk aluminiufolie en bak ongeveer 20 minuten in de oven. Verwijder dan het folie en bak nog eens 20 tot 25 minuten in de oven of totdat de tortellini gaar is en de bovenkant goudbruin.

DSC_6541_600x402

DSC_6544_600x402

Eet smakelijk!

Ovenschotels, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Pastarecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
5 reacties

Deel je reactie

  1. S

    Ik zou deze ovenschotel graag willen maken met verse tortellini (dus niet gedroogde). Hoe lang zou je deze in de oven bakken?

    1. In dat geval zou ik de bieslooksaus eerst bereiden volgens omschrijving op het pak en dan over de verse tortellini schenken. Je hoeft de ovenschotel dan slechts in de oven te zetten om te gratineren, dus net zolang bakken totdat de bovenkant goudbruin is.

      1. Robert

        Wij hebben dit gerecht ook gehad met verse tortellini, champignonsaus (en een bakje champignons) maar het bleef allemaal nog wat te waterig. Wellicht dat gedroogde tortellini meer vocht opneemt en er de volgende keer wat minder water door de saus moet.
        Het vlees viel niet echt op in het geheel, dus alleen champignons (dus vegetarisch) of een bakje hamreepjes zou ook nog een variatietip kunnen zijn.

  2. Chantal D

    Deze schotel gister gemaakt….
    Het was erg lekker, ga ‘m zeker nog een x maken…

    1. Altijd leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Chantal! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde