Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Kabeljauw met aardappeldakje uit de oven
Dit is een erg makkelijk gerecht om te maken en smaakt absoluut verrukkelijk! Kabeljauw met citroen-peterselieboter en een knapperig aardappeldakje uit de oven.
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- 2 stuks kabeljauwfilet zonder vel à 150 gram
- 1 grote of twee kleine Rozeval aardappels
- 25 g roomboter
- 1 citroen, rasp en sap
- Paar takjes platte peterselie, gewassen en fijngehakt
- Zout en peper
Verder nodig
Ovenschaal, rasp
Bereiding
Was de aardappel en dep droog. Snijd of rasp de aardappel met schil in flinterdunne plakjes.
Breng een pan met licht gezouten water aan de kook en kook de aardappelschijfjes ongeveer 1,5 minuut. Giet ze af en laat goed uitlekken.
Laat de boter in een pannetje zachtjes smelten (let op dat de boter niet kleurt!) en fruit 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel peterselie ongeveer 1 minuut. Blus af met 1 el citroensap. Meng even door en zet het vuur uit.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Controleer met je vingers de kabeljauw op graat en verwijder deze. Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met zout en peper en leg ze in de ovenschaal. Giet er een beetje gesmolten boter (niet alles) over.
Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs op de kabeljauw en bestrijk de aardappel met de rest van de boter. Bestrooi met wat zout en peper.
Zet de schaal ongeveer 15-20 minuten in de oven of totdat de vis net gaar is en nog glanzend vanbinnen en de aardappel licht goudbruin gekleurd.
Serveer direct. Lekker met wat wortels en doperwten.
Eet smakelijk!
Tip! Vervang de kabeljauw ook eens door andere (stevige) witvis zoals tilapia, heilbot of zeewolf. Allemaal even heerlijk!
Deel je reactie