Kabeljauw uit de oven met tomaat en mozzarella

Yes, eindelijk weer eens een lekker visrecept! Tijdens het boodschappen doen zag ik heerlijke kabeljauwfilets liggen die in de bonus waren. Die gingen mooi in mijn mandje, samen met zoete cherrytomaatjes, mozzarella, kalamata olijven en basilicum. Eenmaal thuis bereidde ik een heerlijke ovenschotel met mijn pas verworven schatten.

Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Slanke recepten, Snelle recepten, Visrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(26 stemmen)
21 reacties

Deel je reactie

  1. Wat kan ik er aan doen dat de mozzarella geen kauwgum wordt
    Betere kwaliteit kopen of op t laatse moment erop leggen
    Wat trouwens heerlijk

    1. Hoi Jacqueline, gesmolten mozzarella heeft wel een beetje die eigenschap. Er zijn echter veel verschillende soorten mozzarella, dus je kunt daar zeker mee experimenteren. Wel fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! 🙂

  2. Chantal

    Wat een top recept! Heb het voor mij alleen gemaakt met één kabeljauwhaasje maar wel alle tomaatjes op een bedje van zoete aardappelpuree. Zoals al meer gezegd wel zeker 12-15 minuten in de oven. Na 6 minuten is de vis echt nog niet gaar.

    1. Dankjewel voor je reactie Chantal, ik heb de bereidingstijd iets verhoogd, nu zou het moeten kloppen. 🙂

  3. Aart

    Heerlijk gegeten. Zelf nog wat stukken courgette toegevoegd. En gebakken aardappelen. Wel langer in de oven. 12 a 14 minuten en nog 1.5 minuut in magnetron 700watt.

  4. Margreet

    Lekker recept maar temperatuur en kooktijd kloppen niet helemaal. Een koude ovenschaal, koude vis bedekt met koude topping. Minimaal een kwartier in de oven.

    1. Chantal

      Dat had ik dus ook!!

  5. Wilma Witjes

    Goedemorgen,

    We hebben genoten van dit recept. De volgende keer zou ik het met ravioli willen maken. Gebruik je dan ravioli gevuld met ricotta of groenten of maakt dat niet uit?

    Groet Wilma

    1. Hoi Wilma, ravioli met ricotta of groente kunnen allebei. Net waar je het meeste zin in hebt. 🙂

  6. mw. m. hamersma van empel

    genoten van de recepten, wat ik mis zijn recepten voor 1 persoon. misschien een idee?

  7. E Prinse

    Heerlijk!
    Heb nog wat courgette toegevoegd en geen ingevette schaal gebruikt maar olijfolie in top is genoeg.

  8. Saskia

    Het was heerlijk maar 4-6 minuten in dr oven is echt veel te weinig. Hij is zeker 20 minuten in de oven geweest voordat de mozzarella gesmolten was en de vis gaar en ik heb toch een hele nieuwe oven:)

  9. MarjondeK

    Het was heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar. 4-6 minuten oventijd is wel erg kort. Ik heb de schotel 18 minuten op 200 graden in de oven gehad. Filets waren gaar en niet droog.

  10. Gon

    Is dit recept voor 4 personen?

    1. Voor 3 personen.

      1. Agnes Nelemans

        Hallo,

        Wat zijn de hoeveelheden voor 4 personen?
        Vr groet,
        Agnes

    2. Gon

      Dank voor het antwoord. Morgen ga ik het maken, lijkt me heerlijk

  11. roxanne

    En de ravioli heb je met alleen wat zout, peper en olijfolie bereid?

    1. Klopt Roxanne. 🙂

      1. Dorith

        Heerlijk gegeten!! Ik heb er alleen wat cougettes en maïs bij gedaan en op de vis, vis kruiden gedaan.
        Wat ook heerlijk hierbij was wat parma kaar erover….

        1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Dorith! Klinkt als een heerlijke variatie. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde