Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in.
Verhit een koekenpan met wat olijfolie en fruit de sjalot en knoflook op laag vuur aan, totdat de sjalot glazig, maar niet gekleurd is. Voeg de cherrytomaten toe en bak circa 1 minuut op laag vuur mee, totdat ze iets zachter zijn, maar nog geen moes. Zet het vuur uit en roer de basilicum (houd wat achter de hand voor garnering) en olijven door het tomatenmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi beiden kanten met zout en peper. Leg de kabeljauw in de ovenschaal. Bedek de bovenkant van de kabeljauw met het tomatenmengsel en de mozzarella. Besprenkel met wat olijfolie.
Bak de visfilets circa 10 tot 12 minuten (oventijd is afhankelijk van de dikte van de visfilets en de snelheid van je oven) in de oven, of todat de kabeljauwfilets nét gaar zijn.
Haal de ovenschotel uit de oven en leg de visfilets direct op een bord. Als je ze te lang in de ovenschaal laat liggen, gaart de vis door en wordt hij droog. Zonde!
Garneer met de achtergehouden basilicum.
om 20:07
Wat kan ik er aan doen dat de mozzarella geen kauwgum wordt
Betere kwaliteit kopen of op t laatse moment erop leggen
Wat trouwens heerlijk
om 09:48
Hoi Jacqueline, gesmolten mozzarella heeft wel een beetje die eigenschap. Er zijn echter veel verschillende soorten mozzarella, dus je kunt daar zeker mee experimenteren. Wel fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! 🙂
om 18:11
Wat een top recept! Heb het voor mij alleen gemaakt met één kabeljauwhaasje maar wel alle tomaatjes op een bedje van zoete aardappelpuree. Zoals al meer gezegd wel zeker 12-15 minuten in de oven. Na 6 minuten is de vis echt nog niet gaar.
om 09:38
Dankjewel voor je reactie Chantal, ik heb de bereidingstijd iets verhoogd, nu zou het moeten kloppen. 🙂
om 18:46
Heerlijk gegeten. Zelf nog wat stukken courgette toegevoegd. En gebakken aardappelen. Wel langer in de oven. 12 a 14 minuten en nog 1.5 minuut in magnetron 700watt.
om 19:08
Lekker recept maar temperatuur en kooktijd kloppen niet helemaal. Een koude ovenschaal, koude vis bedekt met koude topping. Minimaal een kwartier in de oven.
om 18:09
Dat had ik dus ook!!
om 08:59
Goedemorgen,
We hebben genoten van dit recept. De volgende keer zou ik het met ravioli willen maken. Gebruik je dan ravioli gevuld met ricotta of groenten of maakt dat niet uit?
Groet Wilma
om 14:49
Hoi Wilma, ravioli met ricotta of groente kunnen allebei. Net waar je het meeste zin in hebt. 🙂
om 18:30
genoten van de recepten, wat ik mis zijn recepten voor 1 persoon. misschien een idee?
om 20:43
Heerlijk!
Heb nog wat courgette toegevoegd en geen ingevette schaal gebruikt maar olijfolie in top is genoeg.
om 19:28
Het was heerlijk maar 4-6 minuten in dr oven is echt veel te weinig. Hij is zeker 20 minuten in de oven geweest voordat de mozzarella gesmolten was en de vis gaar en ik heb toch een hele nieuwe oven:)
om 13:23
Het was heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar. 4-6 minuten oventijd is wel erg kort. Ik heb de schotel 18 minuten op 200 graden in de oven gehad. Filets waren gaar en niet droog.
om 10:27
Is dit recept voor 4 personen?
om 10:30
Voor 3 personen.
om 15:08
Hallo,
Wat zijn de hoeveelheden voor 4 personen?
Vr groet,
Agnes
om 13:30
Dank voor het antwoord. Morgen ga ik het maken, lijkt me heerlijk
om 14:09
En de ravioli heb je met alleen wat zout, peper en olijfolie bereid?
om 14:24
Klopt Roxanne. 🙂
om 00:12
Heerlijk gegeten!! Ik heb er alleen wat cougettes en maïs bij gedaan en op de vis, vis kruiden gedaan.
Wat ook heerlijk hierbij was wat parma kaar erover….
om 14:57
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Dorith! Klinkt als een heerlijke variatie. 🙂