Kabeljauwsalade

Kabeljauwsalade

Tijdens het Lidl-kerstdiner — afgelopen december — maakte ik voor het eerst kennis met deze kabeljauwsalade. Ik raakte verrukt door de zachte textuur en de frisse smaak. Gelukkig was Peter Lute zo lief om het recept tussen neus en lippen door te delen. Ik gaf er mijn eigen interpretatie aan. Met succes!

Peter serveerde de kabeljauwsalade als onderdeel van een voorgerecht met onder andere quinoa, zoetzure komkommerrolletjes, viooltjes en gefrituurde gamba’s in een krokant deegjasje. Superlekker, maar ik smeer de salade met evenveel liefde op een broodje – heerlijk als ontbijt, lunch, tussendoortje, of voor bij de borrel.

Deze kabeljauwsalade is overigens niet alleen verslavend lekker, hij is bovendien superslank. De kabeljauw wordt namelijk alleen een beetje smeuïg gemaakt met een lepeltje yoghurt. En geloof me, meer heeft-ie echt niet nodig.

Wil je schaamteloos genieten op elk moment van de dag, dan is dit jouw beste vriend!

Ingrediënten

  • Kabeljauw, zoveel als je wilt (ik had 260 gram)
  • 1 bosui, alleen het witte gedeelte (bij gebrek aan bosui in onze supermarkt gebruikte ik prei)
  • 1 citroen, alleen de citroenrasp
  • Extra vierge olijfolie
  • Turkse yoghurt
  • Zout en peper

Kabeljauwsalade-7901

Bereiding
Verwarm de oven voor op 70 graden. Snijd het witte gedeelte van de bosui in flinterdunne ringen. Leg de kabeljauw in een licht ingevette ovenschaal en bestrooi licht met gemalen zeezout. Strooi de bosui — je hoeft niet alles te gebruiken, doe het op gevoel — en citroenrasp eroverheen. Besprenkel met olijfolie en bak 23 minuten in de oven. De kabeljauw is dan nét gaar en fluweelzacht.

Trek hem met een vork uit elkaar en meng de hele inhoud van de ovenschaal (kabeljauw, olijfolie, citroenrasp en bosui) in een kom met een lepel Turkse yoghurt, net voldoende om een smeuïg geheel te krijgen.

Breng op smaak met peper en zout en eventueel een kneepje citroensap.

Kabeljauwsalade-7957

Enjoy!

Lunchrecepten, Salades, Voor bij de borrel

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
2 reacties

Deel je reactie

  1. Elisa

    Is er een groot verschil tussen turkse en griekse yoghurt? Ik heb namelijk wel altijd griekse yoghurt in huis, maar nog nooit turkse yoghurt gehad 😛

    1. Turkse yoghurt is dikker Elisa en voor dit recept meer geschikt. Anders wordt de saus zo dun.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde