Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Kerriechips uit de oven
Een lekker en makkelijk hapje om te maken bij onverwachts bezoek is deze krokante kerriechips uit de oven. De kerrieolie geeft een subtiele smaak aan de chips, zonder overheersende kerriesmaak.
Ingrediënten
- 4 aardappels met schil (ik gebruikte Roseval)
- Kerrieolie, gekocht of zelfgemaakt
- Zeezout uit de molen
Verder nodig
Bakpapier, kwastje, rasp, keukenpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappels schoon onder de kraan en dep ze goed droog. Rasp of snijd de aardappels met schil in flinterdunne plakjes en blancheer ze ongeveer een minuut in licht gezouten kokend water.
Giet af en laat ze goed uitlekken.
Bekleed het bakblik met bakpapier en verdeel de aardappelplakjes erover in een enkele laag. Bestrijk de plakjes aan beide kanten lichtjes met de kerrieolie en bestrooi met wat gemalen zeezout.
Bak de aardappelplakjes ongeveer 20 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier en serveer direct.
Enjoy!
Deel je reactie