Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Kerrierisotto met gamba’s, appel en bleekselderij
Risotto is een van die dingen die bij iedereen standaard in de voorraadkast zou moeten staan. Met enkel wat simpele basis ingrediënten, zoals bouillon en kaas zet je in een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel. Met nog wat extra ingrediënten creëer je op een eenvoudige manier, een waar feestmaal. Deze kerrierisotto met gamba’s, appel en bleekselderij is pure verwennerij!
Hoofdgerecht – 2 personen – 45 min
Ingrediënten
- 200 g risotto rijst
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- kerrieolie*, kant-en-klaar of zelfgemaakt
- 900 ml kippenbouillon (ik maakte 1 liter bouillon van twee bouillontabletten)
- 6-9 stuks grote rauwe garnalen, kop en darmkanaal reeds verwijderd
- 2 stengels bleekselderij, buitenste draden verwijderd en in boogjes gesneden
- 1 stevige fris/zure appel, geschild en ik kleine blokjes gesneden
- Klein handje geraspte Parmezaanse kaas
- 1-2 el roomkaas
- Paar sprietjes verse bieslook
*De kerrieolie kun je eventueel ook vervangen door gewone zonnebloem- of olijfolie en 1 tl kerriepoeder.
Bereiding
Blancheer de bleekselderij 1 minuut in kokend water, spoel af onder de koude kraan en laat uitlekken in een zeef.
Verhit een hapjespan met wat kerrieolie (of gewone olie met de kerriepoeder) en bak de gamba’s hierin aan beide kanten kort aan, totdat het visvlees lichtroze kleurt.
Haal ze uit de pan en zet zolang opzij. Fruit in hetzelfde bakvet de ui aan, totdat hij zacht is.
Voeg de risotto toe en bak even kort mee, totdat de rijstkorrels bedekt zijn met een dun laagje olie. Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Voeg steeds pas weer nieuwe bouillon toe als het vorige bijna is opgenomen.
Voeg, als de risotto beetgaar is, de geraspte kaas, roomkaas, bleekselderij en appel toe en roer door de risotto.
Zet het vuur uit en serveer de kerrierisotto met de gamba’s en wat vers geknipte bieslook.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Risotto recepten, Visrecepten
om 22:59
Heerlijke fluweelzachte risotto, met een verrassende smaak door de toevoeging van de appel.
Gaat zeker vaker gemaakt worden!
Aman
om 08:13
Leuk om te horen Aman!! De appel voegt zeker iets extra’s toe aan dit gerecht.