Ingrediënten
- 150 g fijne kristalsuiker
- 150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur (zacht maar net niet gesmolten) + klontje extra om bakvorm in te vetten
- 3 (m) eieren, op kamertemperatuur
- 150 g bloem
- 20 g fijngeraspte kokos + 2 el extra om te bestrooien
- 5 g bakpoeder (je kunt ook zelfrijzend bakmeel gebruiken ipv bloem, dan mag je het bakpoeder weglaten)
- Snufje zout
- Scheutje (stroh)rum (laat achterwege of gebruik vanille-extract als je geen rum wilt gebruiken)
- 15 verse kersen*, gewassen en ontpit
*In de winkel van Betuwe Kers kun je vanaf begin juni terecht voor verse Betuwse kersen.
Verder nodig
- Brownie bakvorm (die van mij was 31 x 19,5 cm)
- Elektrische handmixer
- Bakspatel
- Fijne zeef
om 15:16
Doe je uiteindelijk beide mengsels bij elkaar? ?
om 08:29
Dat klopt, je spatelt het bloemmengsel luchtig door het botermengsel.
om 09:47
Ik wil deze cake zeker een keer gaan maken. Maar een vraagje over de kokos, is dit verse kokos, of gedroogde uit zo. ’n zakje?
om 10:10
Ik gebruikte gedroogde kokosrasp uit een zakje.
om 12:36
Ik heb nog amarenakersen, ik denk dat ik die ga gebruiken, zal toch ook lekker zijn ? straks als de aanvoer van kersen weer optimaal is, maak ik weer nieuwe, dank voor je recept !
om 19:28
Hoi Marie-Antoinette, het kan zijn dat de cake dan misschien iets te zoet wordt, maar je kunt het zeker proberen! 🙂